5 způsobů, jak docílit dokonale oholených nohou

Dokonale oholené nohy jsou základ.
Zdroj: Profimedia.cz
Žiletka vám nohy oholí kvalitně.Ne však na dlouhou dobu.Holit se epilátorem je dosti bolestivé.Braun SILK-EXPERT odstraní chloupky bez bolesti.+ 9 fotek+ 10 fotek

Jestli je něco v létě skutečně důležité, jsou to pečlivě oholené nohy. Ty budete mít v horkých dnech totiž odhalené nejčastěji, ať už ve slušivých šatech, nebo v plavkách u vody. Přinášíme vám 5 způsobů, jak docílit nejen hladce oholených nohou.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 29. 06. 2018 08:41

1. Žiletka

Vynález je to starý snad jak lidstvo samo, ale pořád funguje. Na žiletce lze nejvíce ocenit, že holení s ní je opravdu rychlé. Učiníte pár tahů a hned jste hladce oholená, ať už se jedná o jakoukoli partii. Mějte ale na paměti, že chloupky vám narostou opravdu záhy. Druhý den abyste se holila znova, nehledě na to, že partie kolem třísel se často zapařují a vznikají nepříjemné boláky. Na to je ideální použít dětský pudr. Přes všechny neduhy zůstane žiletka nesmrtelnou.

Bodové hodnocení: 6/10

2. Klasický epilátor

Elektrické strojky na holení se nazývají epilátory. Obyčejný epilátor funguje tak, že vám chloupky zkrátka vytrhne i s kořínkem. Funguje zpravidla na suchou kůži. Stačí jen zapojit do zásuvky a můžete jezdit rovnoměrným pohybem, kdekoli se vám zachce. Jen nedoporučujeme holit si s ním podpaží. Dorůstající chloupky v místě tenké kůže mohou pěkně štípat. Výhodou je, že vám po vytrhnutí drobnými pinzetami zabudovanými ve strojku narostou až po delší době.

Bodové hodnocená: 7/10

3. Epilátor s IPL světlem

Každá žena by se nejraději zbavila chloupků trvale, což se nyní může stát skutečností s Braun Silk-expert 3, epilátorem s IPL světlem. Zkratka IPL znamená v angličtině Intense Pulsed Light (Intenzivní pulzní světlo) díky kterému vám chloupky přestanou růst. Oholit se s Braun Silk-expertem zvládne opravdu každý. Strojek stačí připojit do zásuvky, ale nebojte se, kabel, který je k němu přidán, je dostatečně dlouhý. Vy si tak můžete oholit veškeré partie třeba i u televize. Braun Silk-expert stačí jen přiložit k ruce a postupně mačkat tlačítko, pomocí kterého vydává záblesky světla. V případě, že se holíte delší dobu, můžete použít druhé tlačítko a přepnout do „šetrného režimu“.

Před tím, než se odhodláte odstaraňovač chloupků použít, je dobré se hladce oholit žiletkou, která je součástí sady. IPL pak bude lépe fungovat. Senzor pleti sám reguluje počet IPL záblesků podle toho, jaký odstín pokožky epilujete. S Braun Silk-expert 3 vám chloupky postupně samy vypadají. Jasně, že ne hned po prvním použití, ale postupem času pocítíte, že vám chloupky rostou méně a méně, až vám nenarostou vůbec. Zkuste jednu z nejmodernějších technologií epilace.

Bodové hodnocení: 10/10

4. Depilační pásky s voskem

Voskové pásky odstraňují chloupky podobně jako klasický epilátor. I s kořínky. Na rozdíl od obyčejného strojku bolest není konstantní, ale jednorázová. Voskové pásky nezaberou moc místa, takže jsou dobré třeba na cesty. V balení jich zpravidla bývá více, takže se nemusíte bát, že by vám došly. Navoskovaný pásek jednoduše přiložíte k noze a chvíli třete dlaní, posléze rychle strhnete. Jeden pásek lze obvykle použít na více míst.

Bodové hodnocení: 7/10

5. Depilační krém

Depilační krém zakoupíte v každé obyčejné drogerii. Využít můžete celou škálu od levných až po ty drahé. Princip je ale stejný. Mazlavým krémem pomažeme oblast, kterou chceme vydepilovat a počkáme. Po chvíli místo setřeme stěrkou, která obvykle bývá v balení. Chloupky posléze delší dobu nenarostou. Používat depilační krém na cestách je poměrně komplikované kvůli aplikaci, ale bezesporu má své příznivce.

Bodové hodnocení: 5/10

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články