Autorská klaunerie Bolka Polívky se představí na Letní Letné. Tyhle klaunské gagy si nemůžete nechat ujít

Když se potkají dva klauni, stojí to za to
Zdroj: Jiří Salík Sláma
Letem sokolím světem vás nadchneKdyž se potkají dva klauni, stojí to za toO zábavu nebude nouzeNa hrou převzal supervizi přímo Bolek Polívka+ 1 fotka+ 2 fotky

Autorská klaunerie Divadla Bolka Polívky Letem sokolím o přátelství dvou klaunů a boji o starou tělocvičnu se představí pod širým nebem 18. srpna od 18.30 na 15. ročníku festivalu Letní Letná v Praze.

Redaktor
Redaktor 06. 08. 2018 11:20

Za divadelním projektem stojí Michal Chovanec a Ondřej Klíč, kteří po tříleté intenzivní spolupráci na klaunských skečích vytvořili celovečerní představení, o jehož supervizi se postaral Bolek Polívka.

Letem sokolím vypráví prostřednictvím klaunských gagů a s humorem o tom, že lhát se nemá ani když víte, že máte pravdu. Inscenace si pohrává se společenským přesahem a zároveň si klade za cíl oživit dnes lehce pozapomenutý žánr klaunerie, který Divadlo Bolka Polívky dlouhodobě podporuje.

Oba protagonisté, Michal Chovanec i Ondřej Klíč, čerpali pro svou inscenaci zkušenosti v rámci studia na mnoha mezinárodních workshopech u předních osobností z oborů klaunství, grotesky, pohybového a fyzického divadla jakými jsou Gary A. Edwards (USA), Ami Hattab (FRA), Aitor Basauri (GBR), Jos Houben (FRA), Giora Seeliger (AUT), Sergi Estebanell (ESP) a další. Nabyté dovednosti zužitkovávají také při klauniádách v nemocnicích, oba pracují jako Zdravotní klauni. V Divadle Bolka Polívky spolu účinkují v představení Šašek a syn, objevili se v posledních dvou Manéžích místo dvojice Barin a Fretti a stáli u zrodu Re-Kabaretu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články