Čech vyhrál v loterii Eurojackpot 1,4 miliardy korun: Za to už si pořídíte skoro cokoliv

Čech vyhrál v loterii Eurojackpot 1,4 miliardy korun: Za to už si pořídíte skoro cokoliv
Zdroj: Sazka

Stačilo pár kliků na internetu a jedna z nejvyšších výher míří opět do Česka. Přes jednu miliardu a 400 milionů korun vyhrál Čech minulý pátek v evropské loterii Eurojackpot. Podle informací společnosti Sazka je částka zároveň nejvyšší výhrou na internetu v historii České republiky. Výherce pohádkové sumy si ale dává s výběrem výplaty výhry na čas. "Čekáme na kontakt s výhercem, chápeme, že si vše chce rozmyslet a alespoň trochu zpracovat skutečnost, že se stal miliardářem," sdělil mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann. Prozatím jsme připravili výčet toho nejzajímavějšího, za co lze astronomickou částku utratit.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 06. 2019 16:10

Co byste dělali s výhrou a co si za 1,412 miliardy korun můžete koupit?

 

Pivo pro celé Česko: 1,412 mld. Kč, 4 piva pro každého

Pokud byste chtěli svou výhru velkoryse sdílet s celým národem, můžete pozvat úplně každého občana Česka na nejoblíbenějším nápoj a všem naservírovat hned 4 piva. Váš úspěch by se sice rozpustil pravděpodobně během jednoho večera, ale zaručeně se stanete nejoblíbenějším miliardářem, i když jenom na malou chvíli.

Klub SK Slavia Praha: 1,124 mld. Kč

Druhá nejvyšší výhra v historii českého sázení by vám dávala možnost stát se stejně jako celá řada dalších miliardářů majitelem fotbalového klubu. Co třeba momentálně nejlepší klub v České republice? Trávit fotbalový zápas na vlastní tribuně by bylo určitě mnohem zajímavější než sledování z křesla u obrazovky.

Přetočení seriálu Hra o trůny: 1,2 mld. Kč, 4,83 mil. Kč/1 minuta

Zklamal vás konec Hry o trůny? Nechte ho přetočit! Minuta nejdražšího seriálu historie stála 4,83 milionu. Za výhru 1,412 miliardy korun byste tak zvládli přepracovat hned 4 epizody, což by rozhodně nadchlo většinu fanoušků seriálu, kteří oplakávají nepříliš povedenou práci scénáristů.

Celý řecký ostrov: 1,269 mld. Kč

Užijte si nerušenou dovolenou na vlastním ostrově, který leží mezi Lefkadou a Ithakou. Váš může být už za 1,2 miliardy. Pro cestování ve velkém stylu ho doplňte soukromým letadlem, které pořídíte už od 69 milionů.

Notre Dame: 1,4 mld. Kč/1 věž

Když v dubnu vzplál symbol Paříže – katedrála Notre Dame, zavládl smutek po celém světě. Z výhry v Eurojackpotu celý kostel sice neopravíte, na jednu novou věž by vám ale 1,4 miliardy stačit mohlo. Moc peněz z výhry už by Vám nezbylo, ale vaše jméno by se zapsalo do historických knih pro příští generace.

Nejdražší auto světa: 1,1 mld. Kč, 280 km/h

Jako čerstvý miliardář chcete mít jen to nejlepší, nebo ne? Dvoumístné kupé Ferrari GTO z roku 1962 se v loňském roce vydražilo za více než 1 miliardu korun. Pokud patříte mezi skutečné milovníky aut, rozhodně by pro vás bylo nejdražší auto světa skvělou investicí.

619 nocí v nejdražším hotelu na světě: 2,29 miliónů/1 noc

Jedno z nejluxusnějších apartmá na světě dostal na starosti v současnosti nejbohatší newyorský návrhář Damien Hirst. Jmenuje se Empathy Suite, najdete ho v hotelu v Las Vegas a nechybí tu třeba žralok naložený ve formaldehydu nebo obří bar. Jediná noc tu stojí 100 tisíc dolarů, tedy 2,29 milionů korun. Jestli si chcete dopřát trochu toho luxusu, s výhrou v Eurojackpotu tu můžete strávit bez pár týdnů dva roky života.

268 let na výletní lodi

Strávit život v luxusu a poznávat svět na palubě výletní lodi? Jistá žena takto žije a novinářům prozradila, že ji jeden den a jedna noc přijde asi na v přepočtu 14 430 korun. Pokud byste právě vy trefili 1,412 miliardy v Eurojackpotu, v oceánech byste se díky výhře mohli plavit dalších 268 let.

Jeden z nejdražších diamantů planety

Svoji partnerku byste jistě potěšili s diamantem Růžová hvězda, který je také označován jako The Steimetz Pink. Drahokam má na sobě 59,6 karátu, váží 11,92 gramu a jeho barva je díky jedinečným odleskům označována jako „nóbl zářivá růžová”. Cena Růžové hvězdy se odhaduje na 25 milionů dolarů. V přepočtu jde o částku asi 570 milionů korun, a tak vám i v případě koupě tohoto diamantu zbude ještě dost peněz na další luxusní dary.

Deštný prales o rozloze 2 479 km2

Udělejte něco proti klimatické změně a svou výhrou zachraňte deštný prales. Jeden akr „plic Modré planety”, jak se tomuto divokému porostu v tropech přezdívá, se prodává okolo sta dolarů. Za miliardovou výhru z Eurojackpotu si tak můžete nakoupit 2 479 km čtverečních deštných pralesů po celém světě.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články