Chodíte často na veřejné záchodky? 5 tipů, jak se na nich chovat, abyste si neodnesli žádnou nepříjemnou chorobu

I přes to, že se jim snažíme vyhýbat, jednou za čas musí na veřejné záchodky každý.
Zdroj: pixabay.com
Na veřejných záchodcích je spoustu bakterií a mikrobů.Na prkénko si rozhodně nesedejte.Pokud už si musíte sednout na prkénko, pořádně si ho obložte toaletním papírem.Když otevíráte dveře, vezměte si do ruky ubrousek.+ 2 fotky+ 3 fotky

I přes to, že se jim snažíme vyhýbat, jednou za čas musí na veřejné záchodky každý. A většinou si odneseme nepříjemný zážitek. Záchody jsou špinavé, nevoní to tam zrovna vábně, a tak se snažíme vykonat potřebu a rychle odtamtud utéct pryč. Tady je 5 zásad, jak se správně chovat, abychom si neodnesli nějakou nepříjemnou chorobu.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:04

Na veřejných záchodcích se denně střídá mnoho lidí, ale také mnoho bakterií a nemocí. Nikdy nevíte, kdo si na prkénko sedal, co měl za nemoc nebo jakými trpěl problémy. Vyberte si tu nejlepší kabinku a naučte se správně splachovat. Podívejte se na fígly, jak vykonat potřebu bez újmy na zdraví.

1. Výběr kabinky

Když už se ocitneme na veřejném záchodku, většinou jdeme až dozadu, k té nejvzdálenější kabince, v domnění, že je nejčistší. Opak je ale pravdou. Takhle přemýšlí snad skoro každý. Takže když zatočíte hned do prvních dveří, máte jistotu, že kabinka bude opravdu nejčistší.

2. Pozor na bakterie

Na veřejných záchodcích je spousta bakterií a mikrobů, které jsou prostě všude. Ať už přímo v míse, na stěnách nebo na zemi. Zkuste eliminovat bakterie, které se dostanou na vás a vždy si vaše věci - kabelku nebo kabát, věšte na poutko (pokud tam nějaké je). Rozhodně si nic nedávejte na zem. I když si pak umyjete ruce, bakterie z kabelky se na ně dostanou.

3. Nesedejte si

Asi málokoho z nás by napadlo sedat si na veřejném záchodku na prkénko. Jenže ono to opravdu někoho napadne. A bakterie se jen množí. Zkuste vykonat potřebu vestoje, ať se záchodového prkénka nedotknete. Pokud je ale nezbytné si na prkénko sednout, pořádně si ho obložte toaletním papírem. Jinak si můžete odnést domů velmi nepříjemné choroby.

4. Nedotýkejte se dveří

Varování se týká jak splachování, tak i dveří. Na nich se nachází také miliarda bakterií. Pokud tedy splachujete nebo vycházíte z veřejného záchodku, měli byste použít kus toaletního papíru nebo ubrousku a nedotýkat se tak dveří holýma rukama. Zamezíte tím přenosu bakterií. Při splachování dejte dolů víku záchodu, aby na vás bakterie z mísy nevylétly.

5. Myjte si ruce horkou vodou

Po každé návštěvě veřejného záchodku si pořádně umyjte ruce mýdlem. Bakterií se nejlépe zbavíte tak, že si k tomu pustíte horkou vodu. Vydrhněte si pořádně každé zákoutí vašich dlaní a prstů i mezi prsty a opláchněte. Nikdy nevíte, co na rukou ze záchoda máte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články