Záněty močových cest, typické jarní prokletí: Odbouráte je díky menšímu stresování i vhodnějšímu oblečení

Zánět močového měchýře není nic příjemného.
Zdroj: Pixabay
Brusinky jsou skvělý lék, který tlumí zánětLéky proti kvasinkové infekci a zánětu močového měchýře.6. Tento doktor vás nebude nic stát. Voda snižuje riziko mnoha nemocí – třeba vysokého krevního tlaku, zánětů močového měchýře, ba dokonce rakoviny střev.Zánět močového měchýře není nic příjemného.+ 4 fotky+ 5 fotek

Kdo by to neznal - nucení na močení, řezavá bolest a celková slabost. Klasické příznaky zánětu močového měchýře. Jarní počasí je navíc k jeho chycení ideálním časem. Než si někam sednete, vzpomeňte si na rčení, že meze jsou ještě studené!

Petra Járková
Petra Járková 22. 04. 2019 16:00

Vznik zánětu

Důvody zánětu bývají různé. U mužů to bývá zvětšená prostata a ženy zase marodí nejčastěji, protože se jim do močových cest dostanou bakterie například z konečníku, který je blízko ústí močové trubice. Původci zánětů bývají u obou pohlaví bakterie a plísně.

Příčiny

Téměř ze sta procent zánět způsobuje bakterie E. coli. Zbytek zapříčiňují streptokoky a stafylokoky. Důvodem vzniku zánětu ale může být i těsné a nevhodné oblečení. Například spodní prádlo ze syntetických materiálů, tanga nebo obepnuté džíny. Velkou roli hraje i stav imunity. Samozřejmě zánět chytíme častěji, pokud máme imunitu oslabenou nebo pokud kouříme, pijeme často alkohol nebo jsme často ve stresu.

U lékaře

Pokud zánět nelze vyléčit babskými radami, vezměte do skleničky ranní moč a upalujte k lékaři. V laboratoři zjistí příčinu zánětu, aby lékař mohl stanovit přesnou léčbu. Pokud jdete do lékárny sami, pořiďte si Urinal, Uroval nebo Manosu.

Osvědčené rady

Zvyšte příjem tekutin, pravidelné vyprazdňování totiž odplavuje choroboplodné zárodky. Ty se díky tomu nedrží na stěnách močového měchýře. Jezte velké množství brusinek, působí proti infekcím. V chladných dnech noste teplé oblečení. Choďte často na toaletu a nezadržujte moč. Po pohlavním styku se vždy dojděte vyprázdnit, pomůžete tím odplavit většinu bakterií.

Alternativní rady

Zůstaňte v klidu a teple a každou hodinu vypijte velkou sklenici vody. Pijte bylinkové směsi, které obsahují lichořeřišnici, zlatobýl, pýr plazivý, kopřivu nebo pampelišku. Ideální je také borůvková a brusinková šťáva.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články