Jak vyzrát na alergie

Začíná jaro a všechno kvete. Pro alergiky peklo.
Alergická rýma je problém asi tří milionů lidí.Alergická rýma není stejná jako ta z nachlazení. Může přejít v astma.Oční alergie jsou velmi častéNa jaře vše kvete. Je těžké se vyhnout pylům.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jaro je za dveřmi a pro alergiky to značí jediné... Opět řádné peklo a kapsy plné kapesníčků na slzící oči a odpornou rýmu. Hlavu vzhůru, i alergická rýma se dá léčit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 11. 03. 2018 18:45

Ucpaný a odřený nos a neustálé kýchání značí v tomto období příchod jara. Všechny kytky voní a kvetou, vše mladé přichází na svět a rodí se a alergik nedělá nic jiného, než jen kýchá a kýchá. Není dobré alergickou rýmu podceňovat, protože může přejít v astma. Jaro si má člověk užít. Ofrknout si od studené zimy a užívat slunce. Už z toho důvodu se rozhodněte rýmu léčit.

Léčba

Alergickou rýmu by žádný člověk neměl léčit sám. Zajděte raději za lékařem. Jestliže se alergie vyskytuje pouze v nose, postačí kapesník a běžné kapičky do nosu, které se podávají k běžné rýmě. Existují i protialergické nosní spreje. U mnoha alergiků ale příznaky zasahují i další části těla, například průdušky, oční spojivky nebo pokožku. Na to už běžné nosní kapky nestačí. Převážně se k léčbě těchto potíží používají antihistamika. V lékárnách jsou k dostání ve velkých kvantech a dají se sehnat bez lékařského předpisu. 

Prevence

Účinné, ale těžko providitelné a skoro nereálné je jednoduché řešení. Vyhnout se hlavnímu alergenu - tedy pylu. Jenže to se mnohdy lehce řekne, než provede. Tedy, pokud nežijete ve vakuu. Důležité je přesně vědět, na co jsem alergický. Člověk alergický na zvířecí srst se určitě nebude denně mazlit se psy a ,,pylař" nebude rozjímat na plně rozkvetlé louce. Přes to všechno:

Když jedete autem, nestahujte okénko. Především, když jedete kolem pole, či louky. Nepostějte ani klimatizaci.

V domě nevětrejte. A když je to potřeba, tak ne v pravé poledne, ale brzy ráno, kdy je pylu nejmíň.

Nesušte prádlo venku. Nachytá na sebe pyl a celou noc potom propšíkáte

Choďte na procházky do lesů, ne na jejich okraj. Les si uchovává svoji vlkhkost a luční kvítí tam nenarazíte.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články