Jak zajistit produktivní a spokojené zaměstnance? Dát jim 50 tisíc na dovolenou, zjistil šéf americké firmy

Motivace dobrá, co myslíte?
Zdroj: Appleoneblogdotcom.wordpress.com

V Česku mají zaměstnanci nárok na pět týdnů placené dovolené. Tu si však člověk nemůže vybrat, kdy chce. Musí se dohodnout s kolegy a dostat požehnání od šéfa. Někdy se také bojíme dovolenou vyčerpat, protože máme strach, co se v době naší absence stane. Podobným problémům čelil i Mark Douglas, šéf americké firmy SteelHouse. Rozhodl se tak pro radikální změnu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 11. 2016 11:33

Řekl zaměstnancům, ať si vyberou dovolenou, kdy se to nejvíc hodí jim. To by nebylo až tak šokující, kdyby jim k tomu nepřidal dva tisíce dolarů, což je skoro 50 tisíc korun. Částka je navázána na to, že zaměstnanec někam opravdu vyjede.

Někteří z nich samozřejmě chtěli příspěvek investovat do něčeho jiného než do dovolené. Douglas byl ale nekompromisní: „Chci, abyste se někam podívali a užili si to tam.“

Museumstoreassociation.org

A výsledky? Z 250 zaměstnanců firmu za poslední tři roky opustilo pouze pět lidí. Podle ředitele jsou zaměstnanci spokojenější a v pracovní době produktivnější než kdy dřív.

„Jedna věc je říct vašim zaměstnancům ,máte tři týdny dovolené‘, jak se to dělá ve většině společností. Něco jiného je říct jim ,dostali jste nějaké peníze a pokud je nepoužijete na dovolenou, jednoduše propadnou‘,“ dodal Douglas.

Tak co, zkusíte to navrhnout i vašemu šéfovi?

Zdroj: BrightSide

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články