Jezte dobře, žijte lépe

Jezte dobře, žijte lépe

Již téměř rok se všichni staráme o své zdraví mnohem pečlivěji, než tomu bylo dříve. Snažíme se nejen dodržovat hygienická opatření, ale také povzbuzovat svou imunitu a udržovat se celkově v lepší kondici. V lednu si mnoho z nás klade novoroční předsevzetí a většina z nich je zaměřena právě na zdraví životní styl. Ať už na zdravější stravování, více pohybu nebo dostatek spánku a odpočinku. Zdraví máme totiž jenom jedno a celé závisí právě na tom, co jíme a jak trávíme svůj volný čas. A jelikož jíst na rozdíl od sportu musíme, připravili jsme pro vás inspiraci zdravých jídel, které vám pomohou na cestě k ideálnímu jídelníčku.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 22. 02. 2021 17:05

Tesco Free From Směs ovesných vloček 

Tesco

Akční cena 94,90 Kč, běžná cena 109,90 Kč

Snídaňové vločky jsou již téměř synonymem zdravé snídaně. Lze je obohatit dle chuti například ovocem či oříšky, ale také je můžete koupit již ochucené. Stačí je nasypat do misky a zalít mlékem či rostlinným nápojem a zdravá snídaně je na stole. Vločky jsou totiž bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny. Vašemu tělu také dodají vitamíny skupiny B, železo a vápník.

Tesco Organic Sójový nápoj

Tesco

Akční cena 31,90 Kč, běžná cena 42,90 Kč

Rostlinné nápoje jsou oblíbené zejména u veganů a lidí trpících nesnášenlivostí laktózy. Skvěle totiž nahradí tradiční kravské mléko. Můžete jej tedy smíchat spolu se snídaňovými cereáliemi, použít jej na pečení nebo si nápoj vychutnat v ovocném koktejlu.

Tesco Vlašské ořechy jádra 200 g

Tesco

Akční cena 59,90 Kč, běžná cena 79,90 Kč

Vlašské ořechy hrají prim při pečení vánočního cukroví, a i mnoha dalších dezertů. Mají totiž výraznou chuť. Jsou také velice výživné a vhodné i pro keto dietu, protože obsahují okolo 64 % tuků, 16 % proteinů a 5 % sacharidů. Obsahují vitamín E, B1, kyselinu listovou a minerály hořčík, měď a zinek.

Tesco Free From Spaghetti

Tesco

Akční cena 53,90Kč, běžná cena 59,90 Kč

Bezlepková dieta s sebou přináší dlouhou řadu omezení. Ta mají za následek, že většina běžných receptů je zcela nepoužitelná, nebo se musí složitě upravovat, aby byly bezpečné. Špagety jsou oblíbenou potravinou, ze které můžete rychle vykouzlit oběd nebo večeři, jelikož k nim stačí uvařit omáčku či připravit pesto a můžete podávat. Klasické těstoviny samozřejmě nejsou pro bezlepkovou dietu vhodné, ale Free From Spaghetti z Tesca jsou vyrobeny z rýžové a kukuřičné mouky, tudíž jsou zcela bezpečné.

Tesco Sójové kostky 100 g

Tesco

Akční cena 9,90 Kč, běžná cena 11,90 Kč

Zdraví jídelníček by měl být pestrý a lehký. Je proto vhodné občas vynechat maso a živočišné produkty. Jestli se ale obáváte, že bezmasá jídla jsou jen samé saláty a zeleninové krémy, máme pro vás dobrou zprávu. Nemusíte se svých oblíbených jídel tak úplně vzdávat, pouze stačí, když maso v receptech nahradíte například sójou. Sójové maso nemá téměř žádnou chuť, a proto se hodí do omáček či kořeněných jídel. Ve 100 gramech obsahují Tesco Sójové kostky 49 gramů bílkovin.

Tesco Hummus classic 180 g

Tesco

Akční cena 34,90 Kč, běžná cena 39,90 Kč

Jednou z výhod práce z domova je, že si jídlo nemusíme chystat den předem. Vyhneme se tak tomu, že si jsme po dlouhém dni líní jídlo na další den připravit, nebo ho sice připravíme, ale ráno ho ve spěchu zapomeneme v ledničce. Co když ale do práce musíme, nebo nemáme přes den čas si svačinu připravit? V obchodech Tesco naleznete zdravé ready to eat produkty, které jsou vhodné k okamžité spotřebě. Například tradiční hummus si tak můžete namazat na celozrnné pečivo, nebo jej použít jako dip na zeleninové tyčinky. Tělu dodáte energii a také vitamíny, kyselinu listovou, železo a dostatek proteinů a vlákniny. Tesco Hummus se stal Volbou spotřebitelů v roce 2020 v kategorii Nejlepší novinka.

Tesco High Protein Jogurtový nápoj

Tesco

Běžná cena 18,90 Kč

Proteinové nápoje jsou oblíbené u sportovců, kteří si je dopřávají po návštěvě posilovny. Jelikož jsou ale bílkoviny nezbytné pro všechny, můžete si nápoje vychutnat v průběhu dne jako rychlou svačinu. Nezatíží vás, a proto jsou skvělé i před fyzickou námahou.

Tesco Bio Organic Avokádo, 2 ks v balení

Tesco

Běžná cena 69,90 Kč

Také avokádo je podobně jako ořechy velmi oblíbené při keto dietě. Má totiž vysoký obsah tuku a minerálů, ale přitom minimum sacharidů. Dodá vám také draslík, měď, hořčík, fosfor a vitamíny C, E, K a B3 a B5. Chuť avokáda připomíná ořechy a je jemně máslová. Zralé avokádo je na omak měkké a jeho slupka tmavá. Pokud jej rozkrojíte, naleznete uprostřed pecku, ze které si můžete s trochou šikovnosti vypěstovat své vlastní avokádo.

Tesco Bio Organic Mrkev, 500 g

 

 

[caption id="attachment_194339" align="alignnone" width="700"]Tesco Běžná cena 19,90Kč[/caption]

Mrkev patří k nejoblíbenější kořenové zelenině. Mnoho maminek z ní připravuje první příkrm, které jejich malé dítě ochutná. Je proto důležité, aby byla vysoce kvalitní, nejlépe bio. V kuchyni se používá syrová například do salátů, ale také slouží k ochucení pokrmů, například vývarů či omáček. Je bohatá na vlákninu a vitamín A, který je nezbytný pro tvorbu rodopsinu, zrakového pigmentu, jehož nedostatek vede k šerosleposti.

Tesco Free From Kakaové sušenky s náplní s vanilkovou příchutí

Tesco

Akční cena 39,90Kč, běžná cena 44,90 Kč

Máte doma mlsálka, který ale nesmí lepek? Určitě víte, jak je pro něj obtížné sehnat dezert, který by si mohl dopřát. Tesco Free From sušenky jsou zcela bez lepku, jelikož obsahují bezlepkovou ovesnou mouku. Jejich sladkou vanilkovou chuť si rychle oblíbíte a nemusíte se přitom obávat o své zdraví.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články