Kosmetický rádce: Proč používat na make-up štětce a proč je nutné je pravidelně prát

Kosmetický rádce: Proč používat na make-up štětce a proč je nutné je pravidelně prát
Zdroj: Picjumbo.com
Nadšenci do štětců si mohou pořídit rovnou celou řadu. Sada štětců, Zoeva, 2099 Kč.S tímto druhem štětců většina žen začíná. Štětec na make-up, MAC, 1150 Kč. Tento štětec dokáže všechno a zaručí vám dokonalou pleť. Štětec na make-up, Urban, 980 Kč.Úžasný pomocník při nanášení make-upu a konturování. Houbička na make-up, Beauty Blender, 499 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Líčení by neměla být povinnost ani otrava. Měla by to být zábava, díky které se má žena cítit lépe. Štětce vám usnadní práci a dopomohou k dokonalému vzhledu.

Andrea Mrkosová
Andrea Mrkosová 28. 06. 2019 08:00

Každá žena, která má ráda líčení, by měla mít doma alespoň pár základních štětců. Ano, můžete říct, že nalíčit se dá i bez nich - že make-up rozmažete rukou a na korektor pod oči použijete prsteníček, takže si žádný štětec kupovat nemusíte. Ale tak to vážně nefunguje...

Pokud investujete do kvalitních štětců, poznáte, že vám ušetří spoustu času. Na trhu je jich přitom velké množství. Každý má jiný tvar, jiné štětinky, také se každý používá na něco jiného a člověk se v tom nemůže vyznat. Zde je malý rádce.

Základní štětce na pleť

Štětcem na make-up se dá krásně nanášet i podkladová báze, když od ní nechce být ušpiněná. Pak rovnou nanesete make-up. Nejklasičtější je plochý štětec (dá se s ním krásně vrstvit). Hodně žen s ním začíná, postupem času pak přejdou na kulatější. Nicméně vždy je lepší vyzkoušet, jaký vám vyhovuje, protože jako u všeho, každému padne do ruky něco jiného. Dále ke každému líčení patří pudr, bronzer a tvářenka. Pro začátek si můžete pořídit univerzální štětec na všechny tyto produkty.

Štětce na stíny

Jedním z nejpoužívanějších štětců je ten na obočí. Krásně upravené obočí je základem každé tváře, protože dokáže změnit celkový dojem. Někdy se dá stejný štětec použít i na linky. Dále potřebujete jeden na nanášení stínů a pak na rozetření, když se vám při nanášení udělá linka.

Proč prát štětce? 

Všechny štětce by se měly jednou za čas vyprat, protože se v nich drží nečistoty a bakterie. Pokud trpíte na akné, čistěte je častěji, jinak si akné budete stále roztírat po obličeji a nikdy se ho nezbavíte.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA TIPY NA KVALITNÍ ŠTĚTCE!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články