Nejpodivnější lidské rekordy. Neuvěříte, čeho jsou lidé schopni, aby se dostali do knihy rekordů

Guinessova kniha rekordů je už dnes velkým pojmem a spousta lidí touží se na její strany dostat
Zdroj: zdroj: pixabay

Rekordy nemusí být nutně jen sportovní. Do Guinessovy knihy rekordů se může člověk zapsat i rekordem zcela absurdním a nesmyslným. Pojďme se společně podívat na pětku těch nejšílenějších rekordmanů.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 13. 04. 2018 15:02

Jedenáctiletý Fin si na obličej naskládal nejvíce šneků

Jedenáctiletý klučina z Finska velice toužil po zapsání do Guinessovy knihy rekordů. Stále ale nemohl přijít na to, v čem by měl být rekordmanem. Nakonec se mu přání opravdu splnilo. Drží rekord v nejvyšším počtu šneků, které si dal na obličej. Celkem jich bylo třiačtyřicet. Jeho rekord dodnes nebyl pokořen.

Rekord města Bukurešť

Téměř čtyři tisícovky lidí pokořily v rumunské Bukurešti rekord, který spočíval v největším výskytu Santa Clausů na ulici. Proč to obyvatelé Bukurešti udělali, není přesně známo.

Brit rekordmanem v oblíbené hře Angry Birds

Stephen Kish z Anglie je rekordmanem ve slavné hře Angry Birds, a je tak zapsán v knize rekordů. Tomuto mladému muži se podařilo nahrát neuvěřitelných 37 510 bodů. Od roku 2011 je jeho rekord stále nepřekonán.

Největší počet suvenýrů s Larou Croft

Španěl Rodrigo Martin Santos je platonicky zamilován do krásné archeoložky Lary Croft. Dokonce tak moc, že mu jeho láska vynesla zapsání do knihy rekordů. Jeho sbírka čítá 2 383 kusů předmětů s tématikou Lary Croft. Jde oficiálně o největší takovou sbírku na světě. Klobouk dolů.

Most sebevrahů Golden Gate

San Francisco je také rekordmanem. Bohužel ne takovým, jakým by zrovna chtělo. Jeho chlouba, obrovský most Golden Gate, drží rekord v počtu sebevražd, které se na něm udály. Život si na něm vzalo více než 1200 lidí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články