Bizarní letecký incident: Toulavá kočka poslala k zemi pilota i letadlo

Bizarní letecký incident: Toulavá kočka poslala k zemi pilota i letadlo
Zdroj: Pixabay

Na počátku tohoto měsíce došlo na mezinárodním letišti v súdánském Chartúmu ke kuriózní situaci. Jedno z letadel se na něj muselo vrátit ani ne hodinu po odletu. Posádka a cestující totiž byli ohrožení čtyřnohým a chlupatým teroristou...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 03. 2021 15:30

Oficiální úřady vydaly po incidentu prohlášení, že vše dopadlo dobře, došlo pouze k nezpřesněnému zranění pilota. Naštvané zvíře si nikdo nevyzvedl, zřejmě to byla potulná kočka.

Nečekaný cestující

Podle zpravodajské stanice Fox News mělo jít o standardní čtyřhodinový let společnosti Tarco Aviation z Chartúmu do katarského hlavního města Dauhá. Po zhruba hodině se ale v kokpitu objevil zcela nečekaný pasažér – rozzuřená kočka připravená k okamžitému útoku. Je tak zcela pochopitelné, že pilota pěkně vyděsilo, když se na něj vrhla a poranila ho.

Ač poté za zvířetem běhal celý personál, nebyl schopný kočku chytit. Všechny pokusy selhaly. Kočka se jednoduše dokázala každému vyhnout. Kdo kočku má, ví, že pokud nechtějí byt polapeny, má člověk smůlu. Mají totiž unikátní vlastnost udělat se kluzkými jako ryby. Nezbývalo tak nic jiného než se vrátit na letiště do Chartúmu.

Jak se tam dostala?

Letadlo bylo noc před vzletem umístěno v hangáru a tehdy se do něj mohla zcela nepozorovaně dostat kočka. Probudila se zřejmě až po startu a uvědomila si, že něco není v pořádku. Zajímavé je, že si její přítomnosti na palubě všimli až během letu. To by ale odpovídalo druhé výjimečné vlastnosti čtyřnohých mazlíčků, pokud nechtějí, nenajdete je ani za milion let.

Létající kočky

Že mají kočky odpor k pilotům, dokazuje i událost z roku 2004. To zase rozčilená šelma zaútočila v letadle na pravidelné lince z Bruselu do Vídně. Proč si ale vybírají zrovna kokpity, není doposud známo. Každopádně oběť svých drápků si volí vždy bezchybně. Jako by věděly, že právě ten muž v uniformě může za to, že nestojí nohama pevně na zemi.

A čtyřnozí ďábli mohou být také pěkně prohnaní. V roce 2019 objevila letištní ochranka na britském ostrově Man kočku schovanou v zavazadle jednoho manželského páru. „Byli jsme úplně v šoku,” řekli její majitelé. „Musela se tam schovat, když jsme doma balili. Během cesty na letiště ani jednou nemňoukla...”

Zdroje informací:

Allthatsinteresting.com: Passenger Plane Forced To Make An Emergency Landing In Sudan After Stowaway Cat Attacked Pilot

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články