Rozhněvaný James Franco: Tristan a Isolda nestojí za nic, stejně jako Praha

Tristan a Isolda
Zdroj: Prima Max
Tehdy se ještě usmíval......ale když mu řekli, že trénoval zbytečně......a ještě se při natáčení zranil......bylo rázem po idylce a James začal v duchu proklínat svého učitelé herectví...+ 2 fotky+ 3 fotky

James Franco se kromě herectví osvědčil i v novinařině. Je totiž schopen napsat článek na různá témata, kterým se věnuje hned z několika úhlů. Mezi jeho oblasti zájmu patří James Franco, dále James Franco a v neposlední řadě James Franco. My jsme zjistili, jak moc James lituje toho, že kývl na roli Tristana a jak byl vyděšený, když mu zranění z natáčení měli ošetřit čeští lékaři.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 04. 2020 16:30

Je tento příběh pravdivý? Mnozí věří, že ano. Tristan, ač královský syn, vyrostl jako sirotek, přesto byl vychován v duchu rytířských tradic, což z něj udělalo čestného muže. Usadil se na dvoře svého strýce lorda Marca, který se musel oženit, aby se mohl stát králem. Jenomže jeho vyvolená vypila omylem nápoj lásky s Tristanem. Milenci byli záhy přistižení a Tristan musel odjet. Bez své lásky ale chřadl, a tak se rozhodl zradit strýce a poslat pro Isoldu loď.

Zda jim jejich láska vydržela se dozvíte dnes ve 20:00 na Prima Max

Byl to omyl

“Tomu filmu nemohu upřít jednu věc – dal mi cennou životní lekci. Tristana jsem vzal jen proto, že jsem byl tehdy ještě nezkušený a mladý herec. Scénář se mi nezdál hned od začátku, ale dal jsem na rady svého učitele herectví, který mne přesvědčoval o tom, že je to skvělá příležitost. Tak jsem ho nakonec poslechl,” vzpomínal Franco.

Nejvíce mu vadila, dle jeho přesvědčení, zbytečně dlouhá příprava, která započala celých devět měsíců před natáčením. “Každý den jsem cvičil s instruktorem boj s mečem, jízdu na koni a točil videa pro produkci, aby viděli, jak na tom zrovna jsem. Pak jsem odletěl do Irska na první natáčení a tam mi řekli: ‘Promiň, změnili jsme scénář. Žádné heroické bitvy nečekej, jen rychlé vraždy ve stylu nájemných vrahů’.” 

Praha

“Uprostřed natáčení jsem měl najednou pocit, jako by mne někdo praštil do kolena baseballovou pálkou. Mysleli jsme si, že z toho bude jen modřina, tak jsme to obvázali a pokračovali dál. Jenomže když se obvazy sundaly, měl jsem koleno celé oteklé a minimálně třikrát větší než normálně. Byli jsme zrovna v Praze, takže mě odvezli do jedné z místních nemocnic,” uvedl James.

“Budova špitálu vypadala jako stanice metra. Když se mi na koleno podíval doktor, sdělil mi toto: ‘Poranil jste si přední zkřížený vaz, takže musíme ihned operovat’, já ho ale hned umlčel rukou a dožadoval se ještě názoru dalšího odborníka. Jelikož mi ho nebyli schopni poskytnout, odmítl jsem operaci a docházel na fyzioterapii (včetně odsávání vody z kolena). Přísahám, že to tam vypadalo jako v Twin Peaks, hlavně ta žena, která se o mne starala!”

Návrat domů

Natáčení filmu nabralo obrovské zpoždění, takže se pozastavilo a celý štáb se vrátil zpět do Ameriky. Franco se tam podrobil artroskopické operaci, po které nezapomněl napsat další stať na téma James Franco, kde uvedl, že nešlo o koleno, ale čéšku, jak mu odborně vysvětlil jeho ošetřující lékař.

Herec se tak po těchto lapáliích zařekl, že už nikdy nepřijme roli ve filmu, z jehož scénáře nemá dobrý pocit. Prý to nestojí za to. Člověk si pak připadá, doslova, jako v pekle.

NA FOTKY JAMESE FRANCA A JEHO PROBLÉMY PŘI NATÁČENÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: csfd.cz, oficiální vyjádření Jamese Franca na webu indiewire.com a newsweek.com

Zdroj fotografií: Prima Max

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články