Zastavte popravu! Beyoncé, Rihanna i Kim Kardashian bojují za život odsouzeného vraha

Zastavte popravu! Beyoncé, Rihanna i Kim Kardashian bojují za život odsouzeného vraha
Zdroj: Profimedia.cz

Nikdo z nás neví, který den bude jeho posledním. To však o sobě nemůže říci Rodney Reed, který už více než jednadvacet let sedí v celé smrti a jeho konec se nezadržitelně blíží. Dokonce má nastat už ve středu 20. listopadu 2019. Stále má ale nepatrnou naději, že nakonec bude vše jinak.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 14. 11. 2019 10:36

Jednapadesátiletý Reed měl 22. dubna roku 1996 v Bastropu v Texasu sexuálně zneužít a uškrtit teprve devatenáctiletou dívku Stacey Stites, za což ho nyní čeká poprava. Okolo celého případu se však stále objevuje spousta otazníků. Na místě činu sice byla nalezena Reedova DNA, ale údajně nikdy nebyla testována vražedná zbraň.

Petici podepisují celebrity i miliony lidí

Reedova rodina však boj o jeho záchranu nevzdává. Času jí sice moc nezbývá, přesto už zkoušeli oslovit politiky či soudce a sepisují petice. "Pokud dostane spravedlivý soud, bude s námi doma," uvedla jeho matka Sandra pro CNN.

Podporu Reedovi vyjádřil i bratr Rodrick. "Jediné, co musíme udělat, je dostat spravedlnost z ulice zpět do soudní síně," nabádá. Na začátku listopadu dokonce Reedův právník podal žádost o milost. Za obnovu soudního řízení a prokázání jeho neviny bojují i miliony dalších lidí, kteří žádají přezkoumání nových důkazů a podepisují petici na webu FreeRodneyReed.com.

Vraťte mu jeho život, žádá Beyoncé

Další petice se objevila na stránkách Change.org a podpisem ji podpořilo už více než 300 tisíc lidí. Zařadila se mezi ně i světoznámá americká zpěvačka Beyoncé. "Žádám důkladné prozkoumání podstatných důkazů v případu Rodneyho Reeda, které ukazují na jeho nevinu. Buďte upřímní. Buďte fér. Vraťte mu jeho život," žádá ve zprávě texaskému guvernérovi Gregu Abbottovi.

Beyoncé, která odkaz na petici sdílela na svých sociálních sítích i webových stránkách, však zdaleka není jedinou celebritou vyjadřující Reedovi podporu. V jeho nevinu věří i Rihanna, Kim Kardashian nebo herec Isaiah Washington.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články