Největší vražedkyně historie. Jakých zvěrstev jsou ženy schopné se dopustit?

Toto jsou jedny z největších ženských vražedkyň.
Zdroj: pixabay
Znáte příběhy nejhorších vražedkyň světa? Některé mají na svědomí i čtyři stovky životů. Tady je deset z nich...Amelia Dyer (1836 - 10. června 1896) byla jednou z největších sériových vražedkyň historie. Během třiceti let zabila ve viktoriánské Británii mezi 200 až 400 dětmi. Provozovala azyl pro nechtěné děti - ženy, které se potřebovaly potomků zbavit, jí platily za to, aby se o děti postarala. Ona je ve skutečnosti trávila a škrtila. Amelia Dyer byla popravena.Jeanne Weber (7. října 1874 - 5. července 1918) byla francouzská sériová vražedkyně, která uškrtila nejméně dětí včetně svých vlastních. Policisté ji zatkli už po prvních pár obětech, ale úřady nakonec selhaly - pitva dětských tělíček prý neprokázala cizí zavinění. Jeanne Weber tak pokračovala ve vraždění. Až roce 1908 ji konečně obžalovali a prohlásili za duševně chorou. Deset let poté se oběsila...Nannie Doss (4. listopadu 1905 - 2. června 1965) byla americká sériová vražedkyně, která v od dvacátých let do roku 1954 zabila jedenáct lidí. Říkali jí Černá vdova či Zabiják osamělých srdcí. Přes novinové inzeráty si hledala muže, kterým pak brala život. Celkem zabila čtyři své chotě, dvě děti, dvě sestry, matku, vnuka a švagrovou.+ 7 fotek+ 8 fotek

Myslíte si, že surovost a krutost je spíše doménou mužů? Tak to vás musíme zklamat. Ženy byly vždy brány jako milující matky, které mají vychovávat děti. To se o těchto ženách opravdu říci nedá.

Redaktor
Redaktor 30. 05. 2018 09:10

Dagmar Overbye

Dagmar byla v roce 1920 provozovatelkou sirotčince. Zoufalým matkám, které zde odkládaly své malé děti, protože je za doby krize nemohly uživit, slibovala, že je umístí do láskyplných rodin. Místo toho děti zabíjela a mrtvá tělíčka pálila v troubě nebo ve velkém krbu. Přiznala se k 80 vraždám, ale odhaduje se, že zabila kolem 180 dětí.

Ameila Dayer

Je podobný případ jako Dagmar Overbye. Žila ve viktoriánské Anglii, kde vedla sirotčinec. Za oběť jí padlo kolem 200 dětí. Za své hůzné vraždění byla oběšena.

Belle Gunnes

Belle se z Norska přistěhovala do USA, kde její muž koupil obří farmu. Farmu chtěla získat jen pro sebe, a tak manžela zabila a vše nafingovala jako nehodu. Farmu opravdu zdědila a několik let si tam spokojeně hospodařila. Když jí došly finance na provoz, pokoušela se ji prodat. Na farmu se tedy začali sjíždět zájemci. Když ale farmu nekoupili, nebo se s Belle ohledně koupě nedomluvili, zabila je. Na její vraždění by se snad ani nepřišlo, kdyby farma v roce 1909 nevyhořela. Na rozlehlých pozemcích bylo pak nalezeno více než 40 lidských ostatků.

Juana Barraza

Juana Barraza byla mexickou zápasnicí. Když jí ženské zápasy přestaly vydělávat, dala se na domácí péči, kde „pečovala“ o seniory. Často je okrádala o jejich celoživotní úspory a šperky. Když si z ní jednoho dne začala jedna postarší paní dělat srandu, začala řádit. Byla souzena za 30 vražd, ale spekuluje se o tom, že jich mohlo být až 48.

Vera Renczi

Velice krásná mladá žena, která vraždila z chorobné žárlivosti. Zabila každého muže, kterého milovala, protože je podezřívala ze žárlivosti. Celkem jich usmrtila kolem třiceti. Její vyvolení umírali na otravy.

Hélène Jégado

Byla francouzská služebná, která s oblibou zabíjela své pány a jejich rodiny. Zabíjela nejenom dospělé, ale také děti. Později vstoupila do kláštera jako jeptiška, ale vraždit nepřestala. Několik lidí se jí povedlo otrávit i v klášteře. Kolik lidí přesně zabila, to se dnes neví. Odhaduje se, že kolem šedesáti. Souzena byla pouze za tři vraždy.


 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články