Kdo zavraždil Otýlii Vranskou? Případ starý 84 let má možná rozuzlení

Policie neprovedla domovní prohlídku Pěkného. Možná by tam nalezli místo činu.
Zdroj: pixabay
Policie neprovedla domovní prohlídku Pěkného. Možná by tam nalezli místo činu.Případ otřásl celým ČeskoslovenskemJe snad i po to tolika letech policie vrahovi na stopě?Tělo Vranské bylo Rozřezáno a uloženo do dvou kufrů+ 1 fotka+ 2 fotky

Je to nejslavnější a zároveň i nejbrutálnější případ v dějinách kriminalistiky. Dodnes nebyl vyřešen a vrah mladé prostitutky nebyl dopaden. Po dlouhých 84 letech jsou ale možná historici a kriminalisté na stopě.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 15. 06. 2018 11:18

Brutální vražda se odehrála 2. září 1933. Ve vlacích v Bratislavě a v Košicích byly nalezeny opuštěné kufry, ve kterých bylo rozřezané tělo mladé ženy. V Československu způsobil případ obrovský povyk. Noviny nepsaly o ničem jiném. Žena byla identifikována jako Otýlie Vranská, která pracovala jako prostitutka. K vraždě se nepřihlásil žádný svědek, který by viděl něco podezřelého, a i když měla policie mnoho podezřelých, vrah nebyl nikdy usvědčen. Případ je tedy dodnes otevřený a nevyřešený.

Kdo vraždil?

Badatelé v čele s policejním historikem Radkem Galašem jsou přesvědčeni, že vědí, kdo pražskou prostitutku zavraždil.  Vraždu má mít na svědomí dvojice, která sice na policii vypovídala, ovšem strážci zákona podle Galaše nevěnovali pozornost rozporům ve výpovědích.

Byli jimi rotmistr Josef Pěkný a jeho milenka. Ti dva ve svých výpovědích jasně lhali. Vyslýchal je mladý začínající vyšetřovatel, který si ani nedal práci jejich výpovědi ověřit. Následující den po svém prvním výslechu, kdy se s druhou osobou zřejmě domluvili, co kdo vypovídal, se tento člověk na policii vrátil a svou původní výpověď změnil tak, aby odpovídala výpovědi druhé osoby.

Vranská se prý s Pěkným stýkala v kasárnách. Podle výpovědi Pěkného sestry Anny jí prý dokonce sliboval manželství. Proto se s ním měla Otýlie den před svou vraždou sejít. Schůzka se měla uskutečnit v Pasáži Koruna. Vranská ale zažila šok. Do Koruny nepřišel Pěkný sám, ale se svou milenkou a dal jí košem.

Jak to bylo dál?

To už se můžeme jen domýšlet. Vranská asi ztropila hysterickou scénu, při které ji chtěl Pěkný umlčet, a tak ji zabil. Rotmistr, který měl praxi pitevního laboranta, si s tělem poradit uměl. Doma v koupelně zřejmě tělo nechal vykrvácet do vany a pak jej rozřezal. Vzhledem k tomu, že policie tehdy nevěděla, kde hledat podezřelé, nebylo možné provést domovní prohlídku Pěkného bytu. Jestli Pěkný s Koklesovou opravdu vraždili snad odhalí test DNA. Vyšetřující za nehty oběti našli cizí vlasy, z nichž se podařilo získat DNA. Dokonce se badatelům podařilo vypátrat žijící potomky, dvě ženy, obou podezřelých, které chtějí požádat o DNA. Bude případ Otýlie Vranské jednou opravdu vyřešen?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články