Thriller Dívka ve vlaku: Hlavní hrdinka Emily Blunt tajila při natáčení těhotenství

Románová prvotina britské novinářky Pauly Hawkinsové Dívka ve vlaku se stala v Británii čtenářskou senzací roku 2015, rok poté byl podle ní natočen film.
Zdroj: Čsfd
Románová prvotina britské novinářky Pauly Hawkinsové Dívka ve vlaku se stala v Británii čtenářskou senzací roku 2015, rok poté byl podle ní natočen film.Režie snímku se ujal Tate Taylor a scénáře Erin Cressida Wilson. Film byl inspirován stejnojmennou knihou od Pauly Hawkins. Ve filmu hrají Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Édgar Ramírez a Lisa Kudrow.Film měl premiéru v Londýně 20. září 2016 a do kin byl oficiálně uveden 7. října 2016. Film získal smíšené kritiky a vydělal přes 172 milionů dolarů.V roce 2014 studio DreamWorks Pictures koupilo práva na film od Pauly Hawkins k její debutové knize Dívka ve vlaku. V lednu 2015 byla Erin Cressida Wilson najata, aby napsala scénář. + 6 fotek+ 7 fotek

Románová prvotina britské novinářky Pauly Hawkinsové Dívka ve vlaku se stala v Británii čtenářskou senzací roku 2015. Úspěch měla i v USA a jinde ve světě. Proto není divu, že vznikla stejnojmenná filmová adaptace Tatea Taylora, kterou můžete vidět na televizních obrazovkách.

Petra Járková
Petra Járková 20. 09. 2019 16:00

Příběh z okénka vlaku

Mladá žena cestuje pravidelně vlakem do práce. Z okna pozoruje život v domech u trati. V jednom z nich kdysi sama žila, a tak lidé, které z vlaku pozoruje, pro ni nejsou úplně cizí. Představuje si jejich osudy a idealizuje si jejich životy. Pak ale uvidí ženu, které závidí její lásku, jak se líbá s jiným mužem. Ta žena je za pár dní nalezena mrtvá. Dívka z vlaku je neodolatelně přitahována na místo vyšetřování a postupně objevuje střípky vlastního příběhu, který už dávno zapomněla.

Role alkoholičky

Emily Blunt se kvůli věrohodnému ztvárnění své role ve filmu setkala s řadou lidí závislých na alkoholu. Při samotném natáčení maskéři ladili různé fáze opilosti její postavy kontaktními čočkami: růžovými pro lehkou podnapilost, krvavými pro těžší a nažloutlými pro kocovinu.

Těhotenství

Hlavní postava Rachel ve filmu nemůže otěhotnět. Paradoxně její představitelka Emily Blunt v čase natáčení těhotná byla, před veřejností to ale tajila a jediný, kdo to na ní poznal, byl Justin Theroux.

Původní představa

Autorka knižní předlohy Paula Hawkins původně chtěla, aby roli Rachel, kterou hrála Emily Blunt, získala herečka Michelle Williams. Margot Robbie byla zase zvažována pro roli Megan, kterou nakonec získala Haley Bennett. Další kandidátkou byla i Kate Mara. Scotta v podání Luka Evanse měl původně hrát Jared Leto, ale kvůli časové vytíženosti na jiných filmech nakonec musel roli odmítnout. Stejný případ potkal i Chrise Evanse, který měl ztvárnit postavu Toma.

New York místo Londýna

Natáčelo se v lokacích New Yorku, ačkoliv děj knižní předlohy se odehrával v Londýně.

NA FOTKY Z FILMU DÍVKA VE VLAKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články