Miss Hanoi: Ha Thanh Špetlíková je první vietnamskou herečkou, která si zahrála v českém filmu hlavní roli

Kriminální drama "Miss Hanoi" se odehrává v malém příhraničním městě, kde je silná vietnamská komunita. Zkušený vyšetřovatel se spojí s místní ambiciózní vietnamskou policistkou, aby vyšetřili smrt mladého vraha. Jedná se o první český film, který vykresluje vietnamskou komunitu žijící u nás.
Zdroj: Falcon
Kriminální drama Miss Hanoi se odehrává v malém příhraničním městě, kde je silná vietnamská komunita. Zkušený vyšetřovatel se spojí s místní ambiciózní vietnamskou policistkou, aby vyšetřili smrt mladého vraha. Jedná se o první český film, který vykresluje vietnamskou komunitu žijící u nás.Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity.Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv.Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá vietnamská policistka.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kriminální drama Miss Hanoi se odehrává v malém příhraničním městě, kde je silná vietnamská komunita. Zkušený vyšetřovatel se spojí s místní ambiciózní vietnamskou policistkou, aby vyšetřili smrt mladého vraha. Jedná se o první český film, který vykresluje vietnamskou komunitu žijící u nás.

Petra Járková
Petra Járková 11. 10. 2019 16:00

Co se stalo

V malém příhraničním městě je silná vietnamská komunita. Ve městě byla před čtyřmi lety zavražděna vietnamská dívka Hien krátce poté, co vyhrála okresní soutěž krásy. Jejím vrahem byl nezletilý Jan Polanský. Jako nezletilý byl umístěn do výchovného ústavu, odkud ho po dovršení plnoletosti právě pustili. Krátce poté je nalezen mrtvý.

Vietnamská policistka

Na místo činu přijíždí z okresní kriminálky zkušený vyšetřovatel kapitán Kříž, který není vůbec nadšený, když dostane k ruce místní policistku vietnamského původu Anh. Ta musí překonávat nejen předsudky těch, kteří nepřijali fakt, že Vietnamka může dělat policistku, ale i tlak ze strany vlastní rodiny, která se také nesmířila s výběrem jejího povolání. Do toho Kříž navíc zjišťuje, že Anh má až podezřele blízko k rodině oběti.

Hlavní role

Herečka Ha Thanh Špetlíková je první vietnamskou herečkou, která si zahrála v českém filmu hlavní roli.

Velká neznámá

Postava hlavní hrdinky nemá reálný předobraz – v době přípravy filmu totiž žádná vietnamská policistka reálně u sboru nesloužila.

Natáčení v tržnici Sapa

Natáčení filmu trvalo s přestávkami skoro dva roky. Točilo se převážně ve Varnsdorfu, kde žije početná vietnamská komunita, a to i v reálných interiérech vietnamských domovů, kde jsou všichni představitelé Vietnamců výhradně z řad neherců. Podařilo se také natáčet na pražské tržnici Sapa.

NA SNÍMKY Z FILMU MISS HANOI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: MISS HANOI MŮŽETE VIDĚT DNES VEČER OD 20:20 NA TV NOVA

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články