Film Bastardi: Přiznané znásilnění známé české herečky, astronomický honorář pro Rytmuse

Bastardi je český film režiséra Petra Šíchy natočený podle námětu Tomáše Magnuska.
Zdroj: TV Prima
Bastardi je český film režiséra Petra Šíchy natočený podle námětu Tomáše Magnuska.Film pojednává o brutální vraždě mladé učitelky, kterou mají na svědomí tři násilničtí mladíci z jedné základní školy. Avšak vymahatelnost práva u mladistvých pachatelů je téměř nulová, takže někdo musí vzít spravedlnost do svých rukou.Česká premiéra byla 28. října 2010. + 3 fotky+ 4 fotky

Bastardi jsou český film režiséra Petra Šíchy natočený podle námětu Tomáše Magnuska. Jde o příběh z prostředí základní školy bez klišé a přetvářky. Film, který je založen na reálném základě a který ukazuje, jak to dopadne, když selže systém.

Petra Járková
Petra Járková 15. 02. 2020 16:00

Český film Bastardi pojednává o brutální vraždě mladé učitelky, kterou mají na svědomí tři násilničtí mladíci z jedné základní školy. Avšak vymahatelnost práva u mladistvých pachatelů je téměř nulová, takže někdo musí vzít spravedlnost do svých rukou.

Úspěch v kinech

Bastardi měli v kinech úspěch, a tak vznikla dvojka i trojka. Je třeba uznat, že jednička je z nich nejlepší, ale rozhodně to neznamená to, že by byl film bez chyby. V komediální rovině vlastně občas i relativně funguje. Když se ovšem pokouší o dramatický nádech, je to spíše nechtěná legrace.

Netočící režisér

Zatímco sám autor scénáře, bývalý učitel na základní škole Tomáš Magnusek, režíroval až třetí díl Bastardů, režii svého scénáře svěřil poprvé Petrovi Šíchovi, který však předtím ještě dvacet let nic nenatočil a bohužel je to na kvalitě filmu dost znát.

Romští herci

Na filmu je zajímavé, že romské děti, které nejsou žádnými herci, hrály ve filmu přirozeněji než leckteří profesionálové. Tomáš Magnusek se jakožto producent i scenárista nechal obsadit do hlavní role, a že neudělal právě dobře netřeba zmiňovat. Jeho herecké kvality nejsou zrovna dvakrát dobré, takže podle toho vypadá i výsledek.

Písnička od Rytmuse

Filmem zazní i melodie singlu Cigánský sen od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. Také se říká, že Patrik Vrbovský požadoval za svou tříminutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč.

Přiznání znásilnění

Aby vůbec Kristýna Leichtová natočila scénu se znásilněním, musela si dát před natáčením pár sklenek vína. Není se čemu divit, čtvrt roku po premiéře filmu totiž herečka sdělila médiím, že ona sama byla ve dvanácti letech znásilněna.

Divácký úspěch

Snímek během premiérového vysílání na stanici Prima COOL sledovalo 324 tisíc diváků, což bylo do té doby nejvíce v historii stanice. Bastardi se rovněž stali nejstahovanějším filmem českého internetu roku 2010.

NA SNÍMKY Z FILMU BASTARDI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM BASTARDI SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 22:00 NA PRIMA COOL

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články