Dnes by romská zpěvačka Věra Bílá slavila narozeniny ve velkém stylu: Dětství však prožila v neskutečné špíně a několikrát propadla

Věra Bílá v mládí mohla dobýt svět, vše však zahodila.
Zdroj: YouTube
Věra Bílá měla neskutečný talent, ale také ji obklopovala spousta démonů.Věra Bílá s rodinou.Honza Bendig vzal zpěvačku ke kadeřníkovi.Bendig chtěl Věru Bílou vrátit zpět na pódia.+ 6 fotek+ 7 fotek

Věra Bílá měla jen pár dní do velkolepého comebacku se zpěvákem Honzou Bendigem. Měli ukázat, že romskou hudbu mají prostě v krvi a že ji umí dělat na velmi profesionální úrovni. Nic z toho se ale bohužel neuskutečnilo. Zpěvačka v březnu zemřela. Dnes by Věra oslavila 65. narozeniny, a to jistě ve velkém stylu.

Petra Járková
Petra Járková 22. 05. 2019 08:00

Na Věru Bílou (†64) po její smrti vzpomínalo tolik lidí, až je překvapivé, že dožívala na ubytovně bez prostředků a téměř bez pomoci. Nebýt Honzy Bendiga, který se rozhodl ji znovu vytáhnout na pódia, by již dávno upadla v zapomnění. Takhle ji mohla čekat zářná budoucnost a spokojené stáří po velkém návratu. Bohužel však talentovaná zpěvačka zemřela na infarkt.

Z jakých poměrů však vůbec zpěvačka pocházela?  Jak mohla dobýt svět, nebýt její komplikované povahy?

Věru Bílou jsem znal odmala. Byli jsme spolužáci na základce, ale jenom ve třetí a čtvrté třídě. Věra pak prolítla. Jak propadávala, měla čím dál víc spolužáků. Co vím, tak základku vyšla v patnácti snad v páté třídě. Moc vysoko se nedostala. Nebyla ale úplně blbá. Jak jí to šlo ve škole, to souviselo s jejím rodinným zázemím,“ prozradil před časem webu eXtra.cz bývalý spolužák zesnulé romské hvězdy.

A jaké tedy bylo rodinné zázemí Věry Bílé? "Vyrůstala v cikánské kolonii. To bylo špíny! Bylo to něco strašného, to si ani nikdo nedokáže představit. Když si chtěla něco vyprat, musela domů k paní učitelce, rodiče na praní nebyli vybavení. Na druhou stranu klobouk dolů, kam se dokázala z takového prostředí vyšvihnout. Samozřejmě nebýt Zuzany Navarové nebo otce Emmy Smetany, který ji jako manažer dostal všude po světě, asi by se nikam nedostala," zavzpomínal dále muž.

Bohužel kvůli finanční nezodpovědnosti, kdy statisícové honoráře prohrála na automatech a neměla pak ani na placení nájmu v obecním bytě, skončila před pár lety na ubytovně. Tam naštěstí žila i snacha a synovec, kteří jí prý jako jediní z rodiny pomáhali až do jejího skonu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články