Vzpomínáte na vítěze SuperStar Zbyňka Drdu? Dnes slaví Kristova léta, zastupuje pěvecké kolegy a maluje obrazy

Zbyněk Drda je český zpěvák, vítěz třetí řady televizní reality show Česko hledá Superstar.
Zdroj: Wikimedia Commons/Kuratko.faith CC BY
Zbyněk Drda je český zpěvák, vítěz třetí řady televizní reality show Česko hledá Superstar.Pochází z česko-ruské rodiny, jeho otec pracuje v hotelovém domě v Karlových Varech, matka Galina učí ruštinu; má staršího bratra. Byl talentovaný na hudbu a sport.I když zpíval od dětství, známým se stal, až když se účastnil třetího ročníku soutěže Česko hledá Superstar. Třetí řadu 17. prosince 2006 vyhrál.Po svém vítězství natočil pod vedením producenta Honzy Horáčka během tří měsíců desku Pohled do očí, která vyšla v dubnu 2007 a převzal za ni Desku roku za nejprodávanější debutové album - aneb Objev roku 2007. + 2 fotky+ 3 fotky

Mladičký blonďák se stal historicky třetím vítězem SuperStar. Nevýrazný, možná i zakřiknutý Zbyněk na první pohled sice nepůsobil jako lev salónů, ale stačilo, když zazpíval a ženy mu ležely u nohou.

Petra Járková
Petra Járková 29. 03. 2020 08:00

Zbyněk Drda pochází z česko-ruské rodiny, jeho otec pracuje v hotelovém domě v Karlových Varech, matka Galina učí ruštinu. Zbyňka od malička bavila hudba a sport. Věnoval se karate, volejbalu a vodnímu záchranářství. Vystudoval obchodní akademii.

Vyjukaný zajíc

Dnes je již Zbyňkovi Drdovi třiatřicet let a od dob vítězství ve třetí řadě SuperStar prošel opravdu velkou změnou. Z vyjukaného zajíčka se stal sebevědomý mladý muž.

Úspěch po SuperStar

Zbyněk zvítězil v prosinci roku 2006 a ihned započal slušně rozjetou kariéru. Sláva, peníze, vyprodané koncerty a skvělý producent Jan Horáček, který mu pomohl s natočením první desky Pohled do očí. Ta vyšla v dubnu 2007 a stala nejprodávanějším debutovým albem. Drda za něj získal i Zlatou desku a vyhrál Objev roku.

Pád ke dnu

Bohužel úspěch netrval dlouho. Nemohl za to sám zpěvák, ale lidé, kterými se obklopoval. Přišel o nemalé investice do videoklipu, podvedl ho nový tým a Drdovu citlivou povahu to dost zasáhlo. Vlastně neměl štěstí ani na dobré skladby a zájem o něj upadal rychlostí blesku.

Nová energie

Dnes sice Zbyněk ještě občas zpívá na akcích, ale především zastupuje své pěvecká kolegy a ve volném čase maluje obrazy. Prý je spokojený a rozhodně se nenudí.

NA TO, JAK ŠEL ČAS SE ZBYŇKEM DRDOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články