Milan Junek: Romský fotograf, který dobývá svět aktů, chystá novou výstavu

Originální kompozice i zpracování fotek.
Zdroj: Milan Junek
Junkovy akty jsou neotřelé.Začínající herec Lubomír Seman se také odhalil před Junkovým objektivem.Originální kompozice i zpracování fotek.Junkovy fotky vyzařují silné emoce.+ 9 fotek+ 10 fotek

Nejen v Mostu se rodí celebrity. Tahle žije a tvoří v Chomutově. Jmenuje se Milan Junek a jedná se o jednoho z mála cikánských umělců, o kterých se mluví. 

Petra Járková
Petra Járková 27. 02. 2019 12:00

Milan Junek patří mezi nejlepší a nejuznávanější fotografy aktů v naší republice a své už ukázal i za hranicemi. Za svou kariéru urazil velký kus cesty a jeho snímky jsou stále propracovanější a vyzrálejší. O tvorbu tohoto romského talentu mají zájem i světová periodika.

Junek už vystavoval své fotografie například v USA nebo Itálii. Navíc ho několikrát oslovil americký magazín Advocate, který zveřejnil 27 nejlepších Milanových fotografií a jednu dokonce zařadil do TOP 80 fotografií za rok 2017, což je velký úspěch.

Je až neuvěřitelné, jak tento muž, který vyrostl v dětském domově, matku poznal až v dospělosti, ztratil bratra a prošel si v životě takovými zkouškami, na které většina z nás nechce ani pomyslet, šel za svým. Dnes je jeho jméno značkou a zárukou kvality.

Není se tedy čemu divit, že už fotil mnoho celebrit, které se před jeho fotoaparátem nebály odhalit. Můžeme jmenovat třeba tanečníka Filipa Jankoviče, třetího nejkrásnějšího muže světa Tomáše Dumbrovského nebo třeba první transgender modelku Peťu Nitku.

Pokud jste zvědavi na Milanovu tvorbu a chtěli byste vidět jeho fotografie na vlastní oči, vypravit se můžete do Zubří na Moravu, kde se bude 22. 3. konat jeho další výstava.

"Byl jsem velmi překvapený, když mě oslovil majitel kavárny. Ale neváhal jsem ani chvíli, na Zlínsku jsem ještě výstavu neměl," směje se fotograf a dodává: "Výstava ponese název Nude Art a zájemci si mé fotografie budou moci i zakoupit."

Na krásné umělecké fotky, plné vypracovaných těl v originálních kompozicích, se můžete podívat v naší galerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články