Romský fotograf aktů Milan Junek se vrací do Brna: Do své tvorby jsem se rozhodl pustit více světla

Jedna z originálních fotek pod taktovkou Milana Junka.
Zdroj: archiv Milan Junek
Milan Junek fotí s láskou a na své díla se dívá s originalitou sobě vlastní.Mužské akty a neotřelé kompozice jsou jasným Junkovým rukopisem.Milan Junek žije a tvoří v Teplicích. Říká se o něm, že takový talent, jako je on, se rodí jednou za dlouhý čas.Před Junkovým fotoaparátem stanul i tanečník a choreograf Filip Jankovič.+ 8 fotek+ 9 fotek

Milan Junek patří mezi naše přední fotografy. Zaměřuje se především na mužské akty a jeho práce sklízí úspěchy po celém světě. Nyní se romský umělec rozhodl, že už bylo temných fotografií dost a vpouští do nich světlo. Vy se do konce roku můžete na dvou výstavách přesvědčit, jak se mu jeho záměr vyplatil.

Petra Járková
Petra Járková 02. 11. 2019 16:00

Milan Junek se narodil v Chomutově a momentálně žije a pracuje v Teplicích. I přesto, že do Prahy jen dojíždí za zajímavými zakázkami, patří mezi jedny z mála romských umělců, o kterých se v současnosti mluví.

Životní příběh

Junek je ale především romský umělecký fotograf s životním příběhem, který by vydal na knihu. Jeho nelehké dětství, život na ulici a neuvěřitelný talent se zrcadlí ve fotografiích, nad kterými vám zůstane rozum stát. Ne nadarmo se o něj zajímají přední americké i evropské magazíny, které publikují jeho díla.

Zpátky do Brna

Nyní se Junak vrací do města, které má velmi rád, do Brna. V multižánrovém klubu Fičák představí svou novou tvorbu, která už nebude depresivní a ponurá, ale vnese do ní více světla. Výtěžek z výstavy půjde brněnskému nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

Jarek Šimek

Na každou svou výstavu si fotograf zve známé tváře, do Brna za ním tedy dorazí zpěvák Jarek Šimek, který na akci představí svou nejnovější píseň, a také herec Lubomír Semen. Toho Junek již několikrát fotil. O zábavu se postará Brňáky známý a oblíbený moderátor rádia Kiss Luděk Savana Urbánek.

Plány

Do konce roku pak chce stihnout ještě jednu výstavu, a to v jeho oblíbené kavárně QCAFE. Tam bude vystaveno kolem 50 nejlepších aktů za jeho poslední dva roky tvorby.

Rekapitulace roku

V letošním roce nafotil skvělé fotky se zpěvákem Sámerem Issou, hercem Lumírem Olšovským, moderátorem Josefem Mádlem nebo tanečníkem Filipem Jankovičem a českým Kenem Robertem Paulatem.

Úspěch zaznamenal i v zahraničí, kde americký magazín Advocate zveřejnil čtyřiadvacet fotografií jeho nejnovější tvorby.

NA FOTOGRAFA MILANA JUNKA A JEHO TVORBU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články