Zemřela zpěvačka Eva Pilarová. S muži zažívala peklo, lásku našla až u toho posledního

Zemřela zpěvačka Eva Pilarová. S muži zažívala peklo, lásku našla až u toho posledního
Zdroj: Showpix.cz
Eva Pilarová  byla česká zpěvačka a herečka. Trojnásobná vítězka čtenářské ankety Zlatý slavík v kategorii zpěvaček.Dne 28. října 2009 byla Evě Pilarové udělena Medaile Za zásluhy.Eva Pilarová byla potřetí vdaná. Prvním manželem byl v letech 1960–1964 hudebník Milan Pilar. Z prvního manželství pochází syn Milan.Manželé Eva Pilarová a Jaromír Mayer během natáčení televizního seriálu "Těžké životní situace zpěváků lehkých písní" nedaleko Prahy. I tento muž ji však opustil.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ve věku 80 let zemřela legendární zpěvačka Eva Pilarová, poslední týdny svého života strávila v péči boromejek. Od roku 2018 ji sužovaly bolesti po zlomeninách, zlobila ji ledvina, měla problémy s lymfou, dostávala posilující kapačky. Zprávu přinesl server Blesk.cz.

Petra Járková
Petra Járková 14. 03. 2020 08:30

První manžel

Eva Pilarová se narodila 9. srpna 1939 jako Eva Bojanovská v Brně do rodiny krejčího a švadleny. Hudbu milovala již od mládí, kdy se učila hrát na klavír a chodila do sboru. Po maturitě se rozhodla pro studium operního zpěvu na JAMU. V té době poznala svého prvního manžela, kontrabasistu Milana Pilara, který jí vlastně změnil život.

Pilar Evu pod záminkou, že musí do Prahy, přivedl na konkurz do divadla Semafor pořádaný Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem. Pilarová, ačkoliv měla silný brněnský přízvuk, uspěla, stala se členkou souboru a hvězdná kariéra na sebe nenechala dlouho čekat. Jenže Milan na ni začal žárlit.

Propíraný syn

Zpěvačka porodila syna, ale ani to ji nezastavilo ve vystupování s Karlem Štědrým či Waldemarem Matuškou. V té době se jí kvůli úspěchu Pilar rozhodl podrazit – nevrátil se ze zájezdu orchestru do západního Německa a Eva se tak dostala do hledáčku policie. S manželem, který dokonce tvrdil, že syn není jeho, ale Matušky, se nakonec na dálku rozvedla.

Úspěch

Nicméně úspěchy Eva slavila dál. Zazářila s Karlem Gottem v hudebním filmu Kdyby tisíc klarinetů, vrátila se do Semaforu a lidé ji zbožňovali. Dala se dohromady s kytaristou a skladatelem Pavlem Sedláčkem, s nímž zažila nepříjemné chvíle kvůli koupi automobilu. Ten si Sedláček pořídil v západním Berlíně a oba je za to po nějaké době zatkla policie. Pavel dostal osmnáct měsíců nepodmíněně a Eva roční podmínku kvůli tomu, že koupila padesát dolarů.

Sedláčka si zpěvačka nikdy nevzala. Bylo mu totiž doporučeno, aby neprovokoval sňatkem s hvězdou. A tak přišla jiná láska.

Druhý manžel

V Semaforu potkala zpěváka Jaromíra Mayera, za něhož se nakonec provdala. Jenže Mayer se prokázal jako další muž, který vedle sebe nesnese úspěšnější ženu. Zhruba rok po svatbě došlo k rozvodu.

Štěstí nakonec našla u podstatně mladšího tanečníka Jana Kolomazníka, jehož ženou se stala v roce 1984. Jan při ní stál v nejtěžších chvílích, kdy jí diagnostikovali zhoubný nádor. Zpěvačka chodila na ozařování a hrozilo jí, že přijde o hlas. Nakonec nad nemocí zvítězila, a to i díky manželovi, který se o ni velmi staral. V sobotu 14. března 2020 podlehla dlouhé nemoci, poslední týdny byla v péči boromejek.

ZAVZPOMÍNEJTE NA LEGENDÁRNÍ ZPĚVAČKU EVU PILAROVOU V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články