Lucii Bílé je 54 let: Partner ji opustil kvůli vítězce Miss, Noid nebyl jejím jediným manželem

Putovní letní kulturní festival Hrady CZ letos představí špičku současné české a slovenské hudební scény.
Zdroj: hradycz.cz
Neposlušné tenisky (1985)S Karlem Gottem v roce 1988Album Hvězdy jako hvězdy (1988)Hit Láska je láska (1992) se do povědomí všech zapsal především díky skutečně originálnímu klipu Filipa Renče, který ve své době vyvolal pobouření+ 6 fotek+ 7 fotek

Vlastním jménem Hana Zaňáková je bezesporu naší nejoblíbenější zpěvačkou už několik desetiletí. Získala mnoho nejrůznějších hudebních ocenění a mezi její největší hity patří Láska je láska, Trouba nebo Jsi můj pán. Kromě toho je spolumajitelkou Divadla Ta Fantastika.

Petra Járková
Petra Járková 07. 04. 2020 08:00

Lucie Bílá se narodila v Otvovicích do česko-slovenské rodiny. Od dětství milovala zpěv, proto navštěvovala lidovou školu umění, ale konzervatoř na rozdíl od spousty méně úspěšných kolegyň nevystudovala. Vyučila se dámskou krejčovou. Své první hudební úspěchy zaznamenala ve skupinách Arakain nebo Vitacit.

Spolupráce s Hannigem

Na počátku 80. let začala spolupracovat s producentem a neúspěšným kandidátem na prezidenta Petrem Hannigem, který pro ni napsal písničky jako Neposlušné tenisky nebo Horší než kluk.

Muzikálový svět

V 90. letech se Lucie stala hvězdou první velikosti. Mohly za to především velmi úspěšné muzikály, ve kterých Bílá vystupovala. Za zmínku stojí určitě Bídníci, Dracula nebo Krysař. Kromě toho v té době vydala několik průlomových hudebních alb a hrála i v několika filmech. Největším úspěchem se stalo vítězství v anketě Český slavík, kde se Lucie držela na špici několik let.

Aleš Brychta

Zajímavostí je, že popová zpěvačka byla také členkou metalové kapely Arakain, kde zpívala spolu s Alešem Brychtou. Poté, co z Arakainu odešla, soustředila se už jen na sólovou kariéru. Dodnes však čas od času udělají společný výroční koncert a Lucie s Alešem se stali dobrými přáteli.

První velká láska

Před sametovou revolucí v roce 1989 začala zpěvačka chodit s dětskou hereckou legendou. Byl jí Tomáš Holý, který po půl roce vztahu se zpěvačkou zemřel opilý při autonehodě. Bílá to velmi těžce nesla a dodnes na svou první velkou lásku ráda vzpomíná.

Jediný syn

Po několika letech se zpěvačka znovu zamilovala. Jmenoval se Petr Kratochvíl a roku 1995 si s ním dokonce pořídila syna Filipa. Bohužel však Kratochvíl nevydržel a slavici podvedl s vítězkou Miss Československo roku 1992  Pavlínou Babůrkovou. Bílá nevěru nevydýchala, Kratochvíla poslala k šípku a ještě více se upnula k práci.

Duety s Gottem

Roku 1997 vyšlo její společné album s Karlem Gottem, které bylo nazváno Duety a přineslo posluchačům takové hity jako Co sudičky přály nám nebo Sen v nás zůstává.

Manželství

Ani po roce 2000 nenašla Lucie toho pravého. Z nerozvážnosti se v roce 2002 na chvilku vdala za hudebníka Stanislava Penka. Po rozvodu však zůstala opět sama se synem Filipem. Pak ale přišel další osudový muž a tím byl Vašek Noid Bárta, kterého si v den svých čtyřicátých narozenin vzala na českém konzulátu v italském Miláně. Ale ani tady neměl vztah dlouhé trvání. Pár se v září roku 2008 rozvedl.

Televizní kariéra

Lucie Bílá byla také několik let porotkyní v televizní show Česko Slovensko má talent. Zahrála si i hlavní roli v muzikálové pohádce V Peřině a stala se partnerkou projektu pro ženy For You. O jejím životě a třicetileté pracovní cestě byl natočen dokument Nebe, peklo, Lucie.

Roušky

Ani nyní, v době pandemie koronaviru, naše nejúspěšnější zpěvačka nezahálí. Oprášila šicí stroj, zkušenosti z učňáku a šije roušky pro všechny, kteří je v dnešní nelehké době potřebují.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S LUCIÍ BÍLOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články