Alkohol jí ničil kariéru, teď je nejlépe placenou zpěvačkou všech dob! Adele dnes slaví 31

Alkohol jí ničil kariéru, teď je nejlépe placenou zpěvačkou všech dob! Adele dnes slaví 31
Zdroj: Profimedia
Fotografie z dětstvíJedenatřicetiletá zpěvačka a skladatelka není typickou představitelkou popové hvězdy.Adele v roce 2008 Před koncertem v roce 2016.+ 8 fotek+ 9 fotek

Britská zpěvačka svým úžasným hlasem doslova dobyla svět. V pouhých osmadvaceti letech se Adele stala nejlépe placenou zpěvačkou všech dob, časopis Time ji zařadil mezi stovku nejvlivnějších lidí z celého světa. Její kariéru ale neprovází jen úspěch, za sebou má i krušné období, kdy se utápěla v alkoholu. Co za tím stálo?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 05. 05. 2019 08:00

Jedenatřicetiletá zpěvačka a skladatelka není typickou hvězdou showbyznysu. V bulváru si toho o ní příliš nepřečtete. Neprovází ji skandály, nestřídá partnery, nevymetá večírky. Na rozdíl od většiny celebrit dokonce ani nedrží žádné drastické diety. I když rozhodně nemá míry modelky, se svojí postavou si hlavu příliš neláme. V soukromí se dokonce téměř nemaluje.

Když nekoncertuje nebo nenahrává ve studiu, žije si zkrátka obyčejným rodinným životem a stará se o šestiletého syna Angela Jamese, kterého má se svým manželem, ředitelem charitativní organizace Drop4Drop Simonem Koneckim. Dokonce i informaci o jejich svatbě dokázala před médii zatajit. „Jsem už vdaná,“ řekla pak jen tak mimochodem na koncertě v Austrálii.

Opilá i na pódiu

Vždycky tomu tak ale nebylo. Za sebou má Adele nejen ohromný úspěch, ale i totální propad. Své starosti totiž dřív utápěla v alkoholu. Jak v roce 2012 prozradila ve své biografii s prostým názvem Adele, během svého prvního turné bývala často zpitá „pod obraz“. Vzpomíná například, jak před publikem spadla na pódiu ze stoličky. „Byla jsem tehdy tak opilá, že jsem zapomněla slova svých vlastních písní. To byla ta nejhorší věc, co se mi kdy stala,“ řekla.

Za vším tehdy byly osobní problémy a zklamání. Adele je ale bohužel nedokázala řešit jinak než alkoholem. Možná i proto, že v dětství měla špatný vzor. Její otec byl totiž těžký alkoholik, kterého pití málem zabilo. Zpěvačka se ale nikdy nedokázala vyrovnat s tím, že je opustil. Další ranou pro ni byly nevydařené vztahy. Zamilovala se do bisexuála, který ji ale podváděl a zlomil jí srdce, stejně jako několik dalších mužů.

Pohádka o Popelce

I přes své mládí a poměrně krátkou kariéru však Adele dokázala to, co se jiným popovým hvězdám nepodařilo za desetiletí koncertování. Z neznámé dívky z londýnského předměstí se díky svému jedinečnému hlasu vyšvihla doslova na hudební Olymp. Na svém kontě má sice jen tři alba, ta ale překonala mnoho hudebních rekordů. To poslední se například jak v USA, tak v Kanadě i ve Spojeném království stalo nejrychleji prodávaným albem vůbec.

Adele má na svém kontě i celou řadu ocenění. Patnáct cen Grammy, osm Brit Awards a dokonce i Zlatý Glóbus spolu s Oscarem za ústřední melodii bondovky Skyfall. Všemožných dalších ocenění posbírala přes stovku a královna Alžběta jí před šesti lety propůjčila Řád britského impéria, nejvyšší vyznamenání země.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články