Těžký život opilcův aneb jak se vypořádat s kocovinou

I s kocovinou se dá bojovat
Zdroj: pixabay
I s kocovinou se dá bojovatAlkohol pomáhá vylučovat alkohol z těla.Kyselo vás nakopne
Faktem je, že taková dobře udělaná zázvorová limonáda vám může zachránit důležitou schůzku, na kterou byste s kocovinou moc dobře nezazářili.Těžký život opilcův aneb jak se vypořádat s kocovinou+ 1 fotka

Stává se to i těm nejzkušenějším. Na večírku to přeženete, opijete se a druhý den ráno trpíte jako zvíře. Ranní kocovina je nepříjemná, ale existuje spousta triků, jak ji přemoci.

Redaktor
Redaktor 02. 06. 2018 12:43

Přeperte dehydrataci

Voda pomáhá vylučovat alkohol z těla. Abyste neměli tak prudkou a šílenou kocovinu, před tím, než padnete do postele, myslete na pití a pořádně se napijte. Doporučuje se, aby se objem vypitého alkoholu přímo rovnal objemu vypité vody.

Kyselé vás nakopne

Faktem je, že taková dobře udělaná zázvorová limonáda vám může zachránit důležitou schůzku, na které byste s kocovinou moc nezazářili. Kyselá chuť vám uklidní podrážděný žaludek a uleví od nevolnosti. Stačí sníst pár nakládaných okurek, nebo vypít citronovou limonádu.

Kávu ne

Kávu raději vynechte. Káva totiž z organismu odvádí vodu stejně jako alkohol. A to je také důvod, proč je vám špatně. Vzhledem k tomu, že vás už dehydroval alkohol, další dehydrace rozhodně není vítána. V kávě je navíc obsažen kofein a ten stahuje cévy, což je přesně to, co nechcete, jelikož díky tomu alkohol vydrží ve vašem těle delší dobu. Pokud už ráno chcete něco pít, tak vodu v neperlivé formě.

Pohanka pomůže

Vláknina, která je v pohance obsažena, umí pomoci. Čím víc vlákniny do sebe dostanete, tím líp. Zvýší se vám tak v těle hladina cukru a vyvolá pocit sytosti. To sníží nevolnost a dodá potřebnou energii.

Vyhnat klín klínem?

Vyhánět alkohol alkoholem sice lze a opravdu to funguje, ale pozor... Pokud si ráno po oslavě dáte například Bloody Mary, kocovina ustoupí, jelikož alkohol má sedativní účinky. Jenže tímto způsobem kocovinu jen oddálíte. Navíc si na ranní vyprošťovák můžete rychle zvyknout a máte nakročeno ke kariéře alkoholika.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články