7 nejbizarnějších koktejlů: Od výměšku vorvaně až po gumovou kachničku

7 nejbizarnějších koktejlů: Od výměšku vorvaně až po gumovou kachničku
Zdroj: Pixabay

Příprava koktejlů dnes připomíná spíše složité chemické postupy nežli obyčejnou zábavu. Barmani se snaží vymyslet co možná nejbarevnější a nejbizarnější míchaný nápoj, který ale ve výsledku chutná, světe div se, poměrně dobře. Měli jste někdy možnost ochutnat ty nejzajímavější z nich?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 08. 2021 14:00

Bary po celém světě nabízejí tisíce koktejlů. Některé z nich kopírují jen léty prověřené recepty, další se zase snaží co nejvíce šokovat. Pojďme se podívat na míchané nápoje, jenž najdete jen v nabídkách velmi specializovaných podniků.

Koktejl s velbloudím mlékem

Vzhledem k tomu, jaký mají na Středním východě přístup k alkoholu, stěží bychom tam hledali nějaký extravagantní míchaný nápoj. A přece. V pětihvězdičkovém hotelu The Ritz-Carlton Grand Canal v Abú Dhabí můžeme ochutnat hned několik druhů koktejlů, jejíž hlavní přísadou je velbloudí mléko. To bude jistě delikatesa.

The Moby Dick Sazerac

Plody moře v míchaném nápoji? Zní to skutečně divně. V londýnském White Lyanu na to ale mají jiný názor. Do drinku s výše uvedeným názvem přidávají ambru - substanci, která vzniká v trávicím traktu vorvaně. Jako čerstvá silně zapáchá, později ale získává příjemnou a zemitou vůni. Je vysoce ceněna a velmi dobře placena.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura Foster (@laufoster)

Meatequita

Proměna chutného jídla v tekutý pokrm je v posledních letech velkým kulinářským trendem. Tak proč z toho neudělat i nápoj? Tequila, chorizo, zeleninová šťáva, balzamikový ocet, portské, pepř a mořská sůl. To vše servírováno ve sklenici na margaritu s kouskem sušeného hovězího masa. Lepší drink aby pohledal.

Sourtoe

Tento koktejl ocení zejména kanibalové. Jde o panáka whisky, v němž plave mumifikovaný lidský prst. Pravidla hovoří jasně, během pití by se jej měl člověk dotknout rty. Všichni podivíni nechť se dostaví do kanadského hotelu Downtown v Dawson City.

Tapeworm

Jeden z nejpodivnějších koktejlů na světě. Vodka, tabasco, pepř černý a majonéza připomínající obávaného parazita, který velmi rád žije v lidských střevech a dosahuje úctyhodné délky. Tasemnici si může dát jen velmi otrlý člověk.

Bubble Bath Martini

Kdo by neměl rád koupel s bublinkami. Je to jeden z nejlepších způsobů relaxace po náročném dni v práci. Nějakou chytrou hlavu v Londýně však napadlo bublinky přidávat do drinků. A k tomu liči, mák, levanduli a plátky růže. A jako třešničku na dortu – malou gumovou kačenku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený National Women's Show (@womenshow)

The Crapper

Drink s názvem The Crapper, což lze také přeložit jako toaleta, si už nelze objednat nikde. Nabízel ho bar Rock and Rita’s v Las Vegas, který je podle všeho trvale uzavřen. Tak alespoň zavzpomínejme na lahodnou chuť čokolády, rumu a kokosu, jenž byla korunována tyčinkou Snickers.

Zdroj informací:

Twistedfood.co.uk: These Are The 7 Weirdest Cocktails From Around The World

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články