7 nejhorších zaměstnání na světě: Ochutnávač krmiv pro zvířata i uklízeč lidských ostatků

7 nejhorších zaměstnání na světě: Ochutnávač krmiv pro zvířata i uklízeč lidských ostatků
Zdroj: Shutterstock

Pokud si myslíte, že máte tu nejhorší práci na světě, podívejte se na ta opravdu špatná zaměstnání. Možná pak zjistíte, že si vlastně nemáte nač stěžovat v porovnání s lidmi, jenž se živí tím, čemu se jiní vyhýbají obloukem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 09. 2021 14:00

V práci bychom měli pociťovat alespoň částečnou satisfakci. Platí to ale i u ochutnávače jídel pro domácí zvířata, člověka, který uklízí místa činu, či profesionálního “čichače” zápachu? Ale kdo ví, možná se najdou i takoví, jenž se v tom přímo vyžívají.

Pracovník na jatkách

Tato práce rozhodně není pro slabé povahy. Neustálé usmrcování zvířat může být značně deprimující. Jsou zdokumentovány případy, kdy se u takových lidí po čase objevily problémy s duševním zdravím. „Jsou to velmi špinavá místa. Na podlaze jsou zvířecí výkaly, na zdech zase vnitřnosti a krev. Když tam vstoupíte úplně poprvé, udeří do vás ten zápach plnou silou,” uvedl pro stanici BBC bývalý zaměstnanec jatek.

Firemní maskot

Být firemním maskotem, nebo symbolem nějaké akce, také není žádná výhra. Představte si, že byste museli na sobě nosit obří varlata, čímž byste šířili povědomí o rakovině. Nebo obří kostým kuřete propagující restauraci. V takovýchto případech můžete očekávat jen dvě věci - výsměch a šikanu. Ovšem, nemusí to vždy být tak hrozné. Třeba Brad Pitt se prý kdysi živil pochodováním po ulici v kostýmu obřího kuřete.

Ochutnávač krmiva

Existují osoby, jenž holdují jídlu, kterým krmí své domácí mazlíčky. Někdo si pochutnává na granulích, jiný zase na masových konzervách. Naprostou většinu lidí to ale, již kvůli nevábné vůni, odpuzuje. Ochutnávač potravy určené pro domácí zvířata bude zřejmě patřit do první skupinky osob. Zdalipak si před ochutnáním přečte složení? 

Profesionální odběratel spermatu

Vypadá to jako vtip, ale je to skutečnost. Když je potřeba odebrat zvířeti sperma za účelem oplodnění nebo zjištění kvality, přichází na scénu oficiální “masturbátor”. Ten odebere sperma buď ručně, či pomocí elektrického stimulátoru. To už je hodně velký bizár.

Úklid místa činu

Někdy to tam musí vypadat podobně jako na jatkách. Jde o to, aby byly z daného místa odstraněny všechny krvavé skvrny, tělesné tekutiny a části lidských těl po vraždách, sebevraždách a nehodách. Požadavky: hodně pevné nervy, schopnost zadržet zvratky a nekonečnou trpělivost. Někdy to může trvat opravdu dlouho.

Pozorovatel barvy a “čichač”

Jejich povolání jsou vlastně podobná. V obou případech jde o to, zjistit konečný výsledek. Pozorovatel barvy hledí hodiny na zeď a zkoumá, zda nátěr správně zasychá. Pak se po nějaké době vrátí a ještě zkontroluje, jestli se barva nikde neloupe a je skutečně trvanlivá. Nudnější džob asi už neexistuje.

Čichač rovněž čeká na výsledek. Nasává vůni z podpaží a dechu. Pokud neucítí nepříjemný odér, znamená to, že může jít nový typ deodorantu anebo ústní vody na trh. Vše funguje, jak má. Testují se ale také vonné svíčky a hotová jídla. Ta by měla mít, pokud možno, alespoň nějakou vůni.

Zdroje informací 

Careeraddict.com: The 25 Worst Jobs In The World 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články