Více než 100 lidí na světe trpí takzvaným Einsteinovým syndromem. Bohužel to s inteligencí nemá co dělat. Postiženým lidem není co závidět

Lék zatím neexistuje
Zdroj: pixabay
Sám Enstein tímto syndromem trpělLék zatím neexistuječesání je pro tyto lidi hororem

Ač se to nabízí, Einsteinův syndrom nemá s inteligencí co dělat. Jde o neučesatelné vlasy. Tímto syndromem sám Einstein trpěl a záviděníhodné to opravdu není. To, že chodíte s vrabčím hnízdem na hlavě je totiž to nejmenší. Česání těchto vlasů je totiž neuvěřitelně bolestivé.

Redaktor
Redaktor 14. 06. 2018 11:53

Za syndrom může zvláštní mutace genu, která postihuje pouze 100 lidí na celém světě. Vlasy postiženým trčí do všech stran, elektrizují a jsou velice slabé. Česání, nad kterým každé ráno ani nepřemýšlíme, se pro ně stává bolestivým hororem. Syndrom totiž mění tvar vlasových folikul, takže jsou nezkrotné a velmi citlivé na dotek.

Dříve takto postiženým lidem jejich teorii o bolestivých a neučesatelných vlasech nikdo nevěřil. Společnost je brala za jednoduše neupravené. Názor okolí změnilo, až když s tímto syndromem na světlo světa přišel celosvětově uznávaný vědec Albert Einstein. Dnes lékaři dokážou syndrom neučesatelného vlasu poznat pomocí rozboru DNA. Ví také, že vzniká mutací jednoho ze tří genů – PADI3, TGM3 a TCHH. Zatím se však nenašel lék, jenž by vlasy přiměl k poslušnosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články