Annabelle. Démonická panenka, která udělala svým majitelkám ze života peklo

Annabelle na první pohled nevypadá vůbec děsivě. Zdání ale klame
Zdroj: youtube
Annabelle na první pohled nevypadá vůbec děsivě. Zdání ale klameVe filmu vypadá mnohem děsivějiO Annabelle byl natočen i film

Příběh panenky Annabelle je tak děsivý, že oslovil i hollywoodské filmaře, kteří podle něj natočili celkem úspěšný film. Annabelle je asi nejslavnější posedlou panenkou na světe. I když na první pohled nevypadá strašidelně, to, co se skrývá v ní už strašidelné opravdu je. Zde je její příběh.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 13. 06. 2018 10:35

Pananku vlastnila patnáctiletá studentka Donna, která ji dostala od své matky k narozeninám. Rozhodla se studovat střední zdravotnickou školu a na internát si vzala i svou panenku. Její matka ji prý koupila v běžném obchůdku se smíšeným zbožím, kde se daly sehnat i cetky a plno bazarového zboží. Na internátu se seznámila s kamarádkou Angie a jejím přítelem Louem. Od prvního okamžiku neměl Lou z panenky dobrý pocit, ale raději holkám nic neříkal, protože se bál, že si z něj budou dělat legraci. Donna ani Angie nikdy nevěřily na paranormální jevy. Po zkušenostech s Annabelle ale musely své názory přehodnotit.

Annabelle ožívá

Pár prvních týdnů se nedělo nic neobyklého. Potom si ale obyvatelé bytu, ve kterém bydleli, začali všímat sice malých, ale podivných drobností. Například toho, že panenka často měnila svou polohu. Děvčata nad tím vždy mávla rukou s tím, že je panenka měkká a hadrová, a tak se jednoduše sesunula a posunula svou vlastní vahou. Špatně se jim už ale vysvětlovalo, jak je možné, že když před odchodem na párty nechala panenku v chodbě na židli, ocitla se při jejich příchodu vzorně sedící na gauči v obývacím pokoji.

Je v panence ukrytý duch?

Podivné věci se začaly stupňovat. Panenka začala po bytě cestovat častěji a častěji. Dívky ji vždy nalézaly v jiné poloze a v jiné místnosti než tam, kde ji původně nechaly. Po studentském bytě se také začaly objevovat podivné papírky, na kterých bylo napsáno Chybím vám? nebo Zachraň je. Koho ale měly dívky zachránit, to se už nedozvěděly. Když jednoho dne našla Donna panenku od krve, zděsila se a raději zavolala médium, tedy člověka, který umí mluvit s duchy.

Médium panenku prohlédlo a řeklo, že se v panence ukrývá duch mrtvé holčičky jménem Annabelle. Nechce dívkám ublížit, jen touží po jejich přítomnosti. Donně se malé holčičky zželelo a rozhodla se, že si panenku nechá.

A začalo peklo

To, co následovalo potom všechny šokovalo. Louovi se začaly zdát hrozné noční můry, jak ho panenka škrtí. Probouzel se v noci a tělo měl celé poškrábané. Něco ho zřejmě napadlo. Po bytě byl slyšet ďábelský smích a kroky. Z pokojů se ozývaly šílené rány, ale když otevřeli dveře, nikdo v pokoji nebyl. Tedy krom šílené panenky Annabelle. Po těchto událostech dostaly dívky kontakt na vyhlášené vyšetřovatele a lovce duchů manžele Warrenovy a požádaly je o pomoc. Ed a Lorraine Warrenovi po bližším zkoumání panenky přišli s šokujícím nálezem. Panenku neobýval žádný duch mrtvé holčičky, ale něco neuvěřitelně zlého, co se za holčičku jen vydávalo. Chtělo se to dostat do duše samotné Donny a posednout ji. Jako přestupní stanici si démon vybral právě tuto panenku.

Co je s Annabelle dnes?

Warrenovi na panence provedli exorcismus a odvezli si ji domů. Vyšetřovali stovky paranormálních případů a z vlastního domu si udělali duchařské muzeum, kde shromažďovali všechny podobné předměty. Annabelle zamkli pod zámek do skleněné vitríny. I dnes je možno jejich muzeum navštívit a Annabelle si zblízka prohlédnout. Annabelle se k novým majitelům zřejmě moc nechtělo. Když si ji Warrenovi odváželi, málem se prý třikrát ošklivě vybourali.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články