Harry Potter a Relikvie smrti: Při natáčení hořelo a Daniel Radcliffe měl nemoc z bahna

Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 je fantasy film, první část dvoudílné adaptace stejnojmenného románu britské spisovatelky J. K. Rowlingové, který je posledním ze série o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.
Zdroj: TV Nova
Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 je fantasy film, první část dvoudílné adaptace stejnojmenného románu britské spisovatelky J. K. Rowlingové, který je posledním ze série o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Natáčení začalo v únoru 2009.Film je rozdělen do dvou samostatných dílů. Premiéra první části se konala na londýnském náměstí Leicester Square 11. listopadu 2010, premiéra druhé části proběhla 7. července 2011 tamtéž.Scénář k oběma částem napsal Steve Kloves, který napsal scénáře ke všem filmům o Harrym Potterovi (kromě filmu pátého), režie se ujal David Yates, jenž režíroval i předchozí dva snímky. + 4 fotky+ 5 fotek

Dlouho obávaná válka se zlem začala. Voldemortovi smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice, terorizují a zatýkají každého, kdo by se jim chtěl postavit do cesty. To nejcennější, co Voldemort chce, ale stále hledají. Najdou nakonec Harryho Pottera, nebo dřív kouzelnický chlapec zničí je?

Petra Járková
Petra Járková 24. 01. 2020 16:00

První část posledního dílu ze série o mladém čaroději začíná, když se Harry, Ron a Hermiona vydávají na nebezpečnou misi, jejímž cílem je najít a zničit Voldemortovy viteály. Spoléhat musí jen sami na sebe, a to víc než kdy dříve, protože jim už profesoři nepomohou a budou také bez ochrany profesora Brumbála. Navíc jsou mezi nimi temné síly, které se je snaží rozdělit. Mezitím se svět kouzelníků stane nebezpečným místem pro všechny nepřátele Pána zla.

I tak dramatický snímek, jako je předposlední film o Harrym Potterovi, si dokázali herci a tvůrci zpříjemnit skvělými žertíky.

Povedený vtípek

Při natáčení filmu se filmaři rozhodli udělat si legraci z Daniela Radcliffea a do londýnské kavárny, kam se přijdou Harry, Ron a Hermiona přeskupit, pověsili na nástěnku plakát na hru „Equus“ (Daniel se v ní svlékl) s Radcliffem v plné jeho kráse.

Požár při natáčení

Ve škole čar a kouzel v Bradavicích hořelo, požár vznikl kvůli pyrotechnice, která se používala ke speciálním efektům. Oheň zničil část kulis a rekvizit. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, a tak nebyla ani ohrožena premiéra prvního dílu.

Dům z lastur

Pro natáčení byl postaven dům z lastur, na který se jich muselo ručně připevnit okolo 1600.

Rekordní návštěvnost

Za první víkend promítání film v českých kinech navštívilo rekordních téměř 250 000 diváků.

Sestra Emmy Thompson

Sophie Thompson, která hraje Mafaldu Hopkirkovou, je sestra Emmy Thompson, která hrála profesorku Trelawneyovou ve třetím a pátém dílu série.

Syn Brendona Gleesona

Domhnall Gleeson, který hraje Billa Weasleyho, je synem Brendona Gleesona, který si zahrál Alastora Moodyho.

Zdravotní problémy

Daniel Radcliffe nastydl poté, co během natáčení pobýval hodiny v bahně a špíně.

NA SNÍMKY Z POSLEDNÍHO DÍLU HARRYHO POTTERA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA 1. ČÁST HARRYHO POTTERA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20:20 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články