7 důvodů, proč nechodit spát s mokrými vlasy

Spaní s mokrými vlasy je nebezpečné.
Zdroj: unsplash.com
S brutálním rozčesáváním skončí půlka vaší kštice v hřebenu.Škrábáním se v hlavě si akorát vytvoříte lupy.Mokrý polštář je ideálním místem pro vznik infekce.Stejně jako moc utažený culík i mokrá, přeležená kštice může způsobit, že vás bude bolet hlava.+ 2 fotky+ 3 fotky

Musíte ráno brzy vstát, ale nechce se vám k tomu ještě zdržovat se s mytím hlavy? Bojíte se, že hučením fénu v brzkých hodinách probudíte svou spolubydlící nebo souseda? Zvolíte tedy možnost zbavení se mastnoty na hlavě večer, před spaním. Pokud si ale ani tehdy vlasy nevysušíte, můžete na to dost doplatit.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 09. 11. 2018 12:25

Nic jako zápal plic, kterým vás strašila maminka v dětství, vám sice nehrozí, ale jestliže se chystáte ulehnout s mokrou hlavou, odrazí se to jak na vaší pokožce, tak vlasech i náladě.

1. Zlámané vlasy

Zvýšená lámavost je způsobená po delším období vlhkosti. Zabořená hlava v polštáři neposkytuje mnoho vzduchu, aby vlasy mohly přirozeně uschnout, naopak, pěkně je ve vlhku podusíte. Je tedy vysoká pravděpodobnost, že vlasy se vám budou hodně lámat.


2. Slepené vlasy

Spolu s lámáním se nevyhnete ani slepení. Probudíte se s hnízdem na hlavě, které jen obtížně rozčešete. Nejen že budete muset zapojit sílu, ale spolu s brutálním rozčesáváním a půlkou vaší kštice, která skončí v hřebenu, zůstane ta druhá roztřepená a zlámaná.


3. Svědění

Trpíte-li na ekzémy nebo jinými kožními problémy, s mokrou hlavou rozhodně spát nechoďte. Podráždění pokožky tím ještě zhoršíte, nehledě na to, že škrábáním se v hlavě si akorát tak vytvoříte lupy.




4. Lupy

Kousky kůže, kterou budete sypat všude kolem sebe, a to z důvodu, že se budete drbat. Tvorbu lupů způsobí i vlhká pokožka, která zabraňuje správnému fungování potních žláz. Přirozená hladina pH se naruší a mastné vlasy spolu s lupy jsou zde.


5. Breberky

Mokrý polštář je ideálním místem pro vznik infekce. Vlhké, teplé prostředí dává více než dobré podmínky pro hemžení bakterií, které se chytnou první příležitosti doslova „za pačesy“ vás nějak potrápit.


6. Bolest hlavy

Znáte ten pocit, že vás tzv. „bolí vlasy“? Může to být z toho důvodu, že jste si je prostě přeležela. Stejně jako moc utažený culík i mokrá, přeležená kštice může způsobit, že vás bude bolet hlava.


7. Jiné bolesti

Voda vaši hlavu zchladí, i ta teplá. Jiná teplota, než je zbytek těla a s ní spojená bolest hlavy, je důsledkem nadměrného nebo nedostatečného prokrvení mozku. To se však nemusí promítnout jen na vaší hlavě, ale i na jiných svalech a kloubech.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články