Zázračné konopí: Olej s protizánětlivými účinky, mast léčící ekzém nebo zdravá čokoláda

Léčivé účinky marihuany jsou vědecky potvrzené.
Zdroj: Pinterest.com
Konopný olej má zázračné zdravotní účinky.Přidejte konopné semínko do čokolády a uvidíte sami tu změnu.Palice se pouze nekouří, dělá se z nich mast.Léčivé účinky marihuany jsou vědecky potvrzené.+ 1 fotka+ 2 fotky

Konopí je den ode dne populárnější a populárnější. I jeho zarytí odpůrci začínají přiznávat jeho klady, které jsou nesporné, hlavně co se týče jeho zdravotních a kosmetických účinků.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 11. 2018 07:39

Konopí je bezesporu obdivuhodná rostlinka, která lidské pokolení doprovází již od dob neolitu. Naši předci skrz ni promlouvali s bohy, tkali z ní látku a v některých kulturách sloužily tyto tvrdé stonky jako základy obydlí. Dnes na konopí pohlížíme úplně jinak. Především jako na stupínek k úspěšné drogové kariéře. Není ale vše tak, jak se na první pohled zdá.

Jak vybrat konopný olej?

Konopný olej má široké spektrum využití. Stará se o pokožku a vlasy, posiluje metabolismus, imunitu i cévy. Kvalitní olej má oříškovou chuť a vůni. Můžeme v něm cítit i seno nebo koření, je nepatrně pikantní.  Přirozený zákal je v pořádku, na rozdíl od jakékoli nepříjemné pachuti či zápachu. Stejně tak dávejte pozor na změnu struktury. Dobrý konopný olej netuhne ani nehrudkovatí. Vyhýbejte se rafinovaným olejům a velkovýrobnám. Semena se v nich lisují na několikrát a velmi rychle. Tím se mění i výsledná chuť oleje. 

Konopnou mastí proti menstruačním bolestem 

Mast z této rostliny se používá při léčbě plísní, oparů, oděrek, akné i ekzémů. Ulevuje například i při zánětech, pohmožděninách, proleženinách, migrénách či menstruačních bolestech. Na výrobu konopné masti je zapotřebí rostlinný tuk na smažení a část kytky, které se říká paličky. V podstatě se jedná o již zralé samičí květy konopí. Paličky obsahují největší podíl THC, tedy efektivní látky, díky níž je tato rostlinka výjimečná. THC je především anestetikum, což zjednodušeně znamená, že pomáhá potlačovat bolest.

Co obsahuje konopí?

Konopí obsahuje cannabinoidy, látky, které se v jiných rostlinách nevyskytují. Nacházejí se v zelené části rostliny, v semínkách jsou pouze ve stopovém množství. Mají stovky pozitivních farmakologických účinků na lidské zdraví. Působí příznivě hlavně při léčbě atopických i jiných ekzémů, akné, opruzenin, oparů. Velmi dobře zvláčňují suchou, podrážděnou a popraskanou kůži, zmírňují bolest, zklidňují a postižené místo se dobře hojí. Nejnovější vědecké práce poukazují na to, že cannabinoidy působí příznivě na nervovou soustavu, imunitní, reprodukční, ale i zažívací systém. Pomáhají při kožních onemocněních, při léčbě Parkinsonovy choroby a Alzheimerově nemoci.

Konopnou čokoládou proti bolesti

Konopné semínko je zdrojem esenciálních polynenasycených mastných kyselin. Jejich vzájemný poměr v konopném semínku je 3:1, což se považuje z výživového hlediska za optimální. Konopné semínko je proto ideální složkou pro zdravou a vyváženou stravu. Je-li tedy přidáno do čokolády, nejen že ji rázem řadí mezi zdravé potraviny, ale díky účinku konopí vás zbaví i bolesti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články