Snímek, který dojal celý svět. Fotograf zachytil dva ovdovělé tučňáky, jak společně koukají na nebe v Melbourne

Snímek, který dojal celý svět. Fotograf zachytil dva ovdovělé tučňáky, jak společně koukají na nebe v Melbourne
Zdroj: Pixabay.com

Ty nejdojemnější momenty nabízí samotná matka příroda. A jeden z nich se odehrál v australském Melbourne. Fotografovi Tobiasovi Baumgaertnerovi se totiž podařilo zachytit pohled na dva ovdovělé tučňáky, kteří se objímají a společně koukají na nebe.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 21. 04. 2020 11:47

Fotograf Baumgaertner se věnuje hlavně volně žijícím zvířatům. A když mu do oka padli dva ovdovělí tučňáci, kteří se navzájem utěšovali ve společném objetí a koukali do dáli, tak se pustil do práce a pořídil snímek, který se vážně povedl.

Jsou jako z pohádky

Tučňáky vyfotil na předměstí Melbourne. Fotka vznikla už loni, ovšem až teď se začala šířit na Twitteru a ihned se stala hitem internetu. Minulý měsíc ji pak fotograf sdílel i na Instagramu.

„V takových časech jsou opravdu šťastní ti, kteří mohou být s lidmi, které mají nejraději,” napsal Baumgaertner. „Tito dva tučňáci jsou jako z pohádky. Postaveni na skále s výhledem na panorama Melbourne tam stáli celé hodiny a sledovali šumivá světla a oceán,” pokračoval fotograf.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals),

Baumgaertner se od jednoho z pánů dozvěděl, který z tučňáků je starší dámou. Ta ztratila svého partnera, stejně jako sameček tučňáka vedle ní. „Od té doby se pravidelně potkávají po celé hodiny a sledují tančící světla města,” popsal vztah mezi dvěma tučňáky.

Tři noci práce

Fotografovi trvalo tři noci, než dokázal tučňáky zachytit tak, jak si přál. A nakonec z toho vyšel neuvěřitelný záběr. „Nemohl jsem použít žádné světlo, protože drobní tučňáci se nepřetržitě pohybovali a vzájemně se čistili. Bylo opravdu těžké dostat se ke skvělé fotce. Doufám, že se vám tento okamžik líbí stejně jako mě,” popsal Baumgaertner svou třídenní misi.

Obrázek dvou tučňáků dostal každého. Po jeho sdílení na Twitteru dostal za jeden den 125 tisíc lajků a více než 39 tisíc komentářů. A také další práce Tobiase, kterou zveřejňuje na svém Instagramu, rozhodně stojí za to. Podívejte se na ni.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články