Animovaný rodinný film Happy Feet: Za první víkend vydělal 45,5 milionu dolarů, tanečníci absolvovali školu pohybu tučňáků

Happy Feet je počítačově animovaný film režírovaný Georgem Millerem, který se také podílel na scénáři.
Zdroj: TV Nova
Happy Feet je počítačově animovaný film režírovaný Georgem Millerem, který se také podílel na scénáři.Pokud nedovedete zpívat, jste mezi tučňáky z arktických plání nikým.Tučňák Brumla je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém širém světě. Co mu však chybí tuhle, nechybí mu tamhle. Je totiž skvělý tanečník, ba co víc, je blázen do stepu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Happy Feet je počítačově animovaný film, režírovaný Georgem Millerem, který se také podílel na scénáři. Zajímavostí je, že ačkoli jde o film animovaný, v některých scénách se objevují živí herci.

Petra Járková
Petra Járková 08. 11. 2019 17:00

Pokud nedovedete zpívat, jste mezi tučňáky z arktických plání nikým. Tučňák Brumla je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém širém světě. Umí však něco jiného, je skvělým tanečníkem.

Neskutečně výdělečný film

Australský animák za rovných 100 milionů dolarů vydělal první víkend promítání 41,5 mil. dolarů. Dostal tak studio Warner na první příčku a odsunul Casino Royale na stříbrnou pozici. Happy Feet si totiž udržel pozornost amerických diváků i během následujících týdnů a po dvou měsících poutě po amerických kinech měl na kontě 190 milionů.

Hlasy slavných

Hlasy hlavním hrdinům mezi jinými propůjčili Elijah Wood (Brumla), Brittany Murphy (Glorie), Robin Williams (Ramon, Lovelace), Nicole Kidman (Norma Jean), Hugh Jackman (Memphis) a Steve Irwin (Trev).

Úspěchy

Snímek získal nominace na Zlatý glóbus v kategoriích Nejlepší animovaný film a Nejlepší původní píseň za The Song of the Heart.

Škola pohybu tučňáků

Všichni tanečníci museli projít speciální školou pohybů tučňáků.

Věnování

Snímek je věnován Stevovi Irwinovi, slavnému televiznímu průvodci světem divokých zvířat, který zemřel při potápění v září 2006.

Prince filmem opovrhoval

Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout svoji píseň „Kiss“ pro film, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků.

NA SNÍMKY Z FILMU HAPPY FEET SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA RODINNÝ ANIMOVANÝ FILM HAPPY FEET SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20:00 NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články