Michael Jackson by oslavil 62. let: Obklopoval se luxusem, jeho dům byl ale plný špíny

Michael Jackson
Zdroj: Wikimedia Commons/Zoran Veselinovic, CC BY-SA

Jste milovníky hudby, kterou za svůj život vytvořil tento zpěvák? Jestliže ano, neváhejte si pustit jeho písničky a otočit knoflíkem volume doprava. Pojďme si připomenout pár zajímavostí ze života této hudební ikony, která by 29. srpna oslavila 62. narozeniny.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 08. 2020 14:00

Co chtěl, to měl

Když něco Michael Jackson chtěl, tak to získal. Díky svým hitům vydělal velké množství peněz, proto pro něho nebyl problém koupit si v roce 1999 za milion a pět set tisíc dolarů sošku Oscara z roku 1939, aby si připadal jako filmová hvězda, nebo práva na písně od kapely Beatles, s jejímž členem Paulem McCartneym se kvůli tomu na dlouhá léta rozkmotřili. Po Michaelově smrti ale část práv připadla Paulovi jako smířlivé gesto.

Škola byla tabu

Život popové ikony ale nebyl vždy jen samý med. Jedno z traumat, které si odnesl až do hrobu, byla neschopnost doložit, jakého vlastně dosáhl vzdělání. Toto téma pro něj bylo vždy obřím tabu. Údajně totiž nedokončil ani základní školu.

Kyslíkový stan

To, že Michael Jackson trpěl kožní nemocí vitiligo, ví snad každý. Perličkou z jeho soukromí však je, že kvůli tomu spal v kyslíkovém stanu, který mu měl vyživovat a ozdravovat kůži. Byl prý alergický na slunce.

Štěstí v neštěstí

Když teroristé útočili 11. září roku 2001 na newyorská Dvojčata, zpěvák zrovna ležel ve svém kyslíkovém stanu. Protože předtím nemohl dlouho usnout a byl unavený, nedostavil se v osudný den tragédie na schůzku do Světového obchodního centra a tím si zachránil život. Doma se probudil až po útocích.

Ze svědka Jehovova muslimem

Víra byla pro Michaela Jacksona vždy velmi důležitá. Věděli jste ale, že jen několik měsíců před smrtí ji změnil? Zpěvák byl odmalička vychovávaný jako svědek Jehovův. Později ale konvertoval k islámu a dokonce se nechal přejmenovat z Michaela na Mikaela.

Ničení mobilů

Smrt zastihla Michaela Jacksona poměrně nečekaně a šokovala celý svět. Zpěvák zemřel na předávkování léky. Před smrtí na tom ale zřejmě nebyl psychicky moc dobře. Potvrdil to šéf Jacksonovy ochranky Michael La Perruque. Ten zavzpomínal, že měl zpěvák problémy s koncentrací. Proto prý ničil mobilní telefony, které v jeho okolí zvonily, zrovna když se musel soustředit.

Špindíra

Hned několik hospodyň se nechalo slyšet, že král popu si na hygienu moc nepotrpěl. Podle jejich výpovědí Michael běhal po domě se zvířaty, která kálela na zem, a jemu to bylo úplně jedno. „Když jste k tomu něco řekli, vyhrožoval, že z toho udělá kouli a hodí ji po vás,“ řekla listu The New York Post žena, která se starala o jeho domácnost.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články