Snímek, který v temné době baví svět. Sovička si hrála s fotografem na schovávanou

Snímek, který v temné době baví svět. Sovička si hrála s fotografem na schovávanou
Zdroj: Profimedia.cz

V době, kdy svět bojuje se smrtící pandemií koronaviru, je milých věcí zdánlivě pomálu. Ale skutečně jen pomálu! Sociálně sítě obletěl snímek sovičky, která si hrála na schovávanou s fotografem. A soudě podle lajků, které nasbírala, pozitivní zprávy a milé fotografie lidem opravdu chybí a dokážou je ocenit.

Jana Jánská
Jana Jánská 13. 03. 2021 07:51

Fotografie rozpustilé sovičky vznikla u města Ahmadábád v západní Indii. Laukik Bajpai, který jinak pracuje jako manažer marketingu a snímky přírody pořizuje coby koníčka, se při fotografování ptáčka skvěle bavil. "Bylo to trochu jako hra na schovávanou. Sovička se pokoušela schovat za nějaké větve, sledovala mé pohyby a zvědavě mě okukovala. Asi se trochu divila, proč jsem tak blízko jejího hnízda," svěřil se podle serveru Daily Mail.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laukik Bajpai (@laukikbajpai)

Dvě hodiny hry na schovávanou

Laukik Bajpai strávil zábavnou hrou na schovávanou dvě hodiny. "Tyto sovičky se přizpůsobily životu ve městech. Žijí v dutinách stromů nebo ve skalách, kde hnízdí a kladou vajíčka. Bylo úžasné sledovat ji, jak visí hlavou dolů a pozoruje mě. Dvě hodiny jsem trpělivě seděl téměř bez pohybu, abych ji nevystrašil," popsal.

Komentáře na sociálních sítích k jeho fotografii jsou jednoznačně pozitivní. "V době, kdy jsou média plná zpráv o pandemii, smrti a zoufalství, je pohled na takhle milý snímek balzámem na duši," svěřil se jeden z komentujících. "Krásy je v dnešní době pomálu, tak ať se ptáčkovi daří a má nádherný život," zní další zpráva.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články