Krásná Marianna ze seriálu Sandokan: Tragicky jí zemřeli oba rodiče, dnes je úspěšnou manažerkou

Sandokan
Zdroj: Bavaria Film
Carole André se s Bedim setkala i během natáčení filmu Černý korzár.Díky Sandokanovi se ale stala populární.Když ale skončilo natáčení, stihla ji velká tragédie: zemřeli jí oba rodiče.Aby se se ztrátou nějak vyrovnala, přestěhovala se se svým manželem a synem do Ameriky.+ 1 fotka+ 2 fotky

Herečku Carole André nejvíce proslavila role Marianny, avšak se slavným Sandokanem, Kabirem Bedim, se znovu setkala ještě ve filmu Černý korzár. Doposud natočila sice jen okolo třiceti filmů, objevila se ale i v kontroverzním snímku Satyrikon uznávaného režiséra Felliniho.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 05. 2020 09:00

Carole se narodila v Paříži známé francouzské herečce Gaby André a americkému podnikateli Elimu Smithovi. Pro svou uměleckou kariéru se rozhodla používat matčino příjmení. Dětství a období dospívání strávila v Itálii, kde Gaby točila filmy. Přestože se jí po válce už tolik nedařilo, její hvězda začala pomyslně klesat až koncem padesátých let. A právě díky tomu se mohla postavit před kameru i Carol.

Herecký debut

Carolinym debutem se stal italský western Tváří v tvář. O pár let později navázala spolupráci se dvěma kontroverzními režiséry. Prvním z nich byl Marco Ferreri a snímek Dillinger je mrtvý. Jde o zásadní mezník ve tvorbě Ferreriho. Protestuje v něm proti společenským a filmovým konvencím a poukazuje na to, že i obyčejný člověk se může vzbouřit proti všeobecně přijímané “normálnosti”.

I Felliniho Satyrikon patří bezesporu do kategorie kontroverzních filmů. Hostiny, orgie či všemožné úchylky jsou zde na denním pořádku. Zároveň nechybí jakýsi náhled do těch nejskrytějších zákoutí lidské mysli. Dobová freska na motivy antického románu vynesla režisérovi Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Období největší slávy

Marianna. Díky své kráse přezdívaná jako Perla z Labuanu. Sandokanova láska. Více tuto postavu není třeba připomínat. Seriál o pirátovi, který bojuje proti anglickému útlaku ji vynesl minimálně mezi hvězdy televizní tvorby. S hercem Kabirem Bedim se však setkala ještě ve filmu Černý korzár. Jako by vyslyšel její volání: “Neopouštěj mne, Sandokane. Miluji tě.” 

Černý korzár se od Sandokana vlastně ničím neliší. Bedi si sice tentokrát zahrál jednoho ze tří bratrů, korzárů, jenž chtějí pomstít smrt svého otce, avšak stejně nakonec zbyl jenom on. A aby toho nebylo málo, musel se vypořádat s pořádně těžkým dilematem. Bezhlavě se totiž zamiloval do dcery vraha svého otce. Musel si tak položit zásadní otázku: zabít, či nezabít?

Problémy v soukromí

Po dokončení natáčení stihla Carol krutá rána. Její rodiče potkala tragická smrt. Aby se s tím dokázala vyrovnat, na čas filmovou branži opustila a věnovala se svému partnerovi a čerstvě narozenému synovi. Všichni tři se rovněž přestěhovali k hereččiným příbuzným do Ameriky, kde André započala studium architektury a bytového designu. V osmdesátých letech se vrátila do Itálie.

Ve svých čtyřiceti letech v sobě objevila vášeň pro plavání. Rozhodla se také pořádat kurzy pro seniory. Před dvěma roky vyhrála závod na 200 metrů ve volném stylu. Aktuálně se ve filmech objevuje jen velmi sporadicky. Většinu času tráví ve filmových studiích Cinecitta, kde zastává post ředitelky marketingového oddělení.

NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O HEREČCE CAROLE ANDRÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: wikimedia, csfd.cz, fdb.cz

Zdroj fotek:  Wikimedia Commons, Bavaria Film, Rizzolo Film

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články