John Nettles alias Barnaby z Vražd v Midsomeru: Biologického otce nikdy nepoznal, matka skončila na psychiatrii

Vraždy v Midsomeru
Zdroj: Prima TV
Seriál měl mít původně zcela jiný název, a to sice Barnaby.Úplně prvním dílem seriálu nebyla Smrt staré dámy, ale pilot s názvem The Killing At Badger's Drift.Fakt, který znají jen zapřisáhlí fanoušci: v úvodní znělce je použit nástroj zvaný theremin. Hraje, aniž by se ho hráč fyzicky dotýkal.Midsomer bez vraždy? Ano, ale jen jednou, a to v epizodě s názvem Habeas Corpus.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec, spisovatel a historik John Vivian Drummond Nettles je známý především díky své roli v kriminálních seriálech Bergerac a Vraždy v Midsomeru, kde ztvárnil šéfinspektora Barnabyho. V dětství to ale neměl tento charismatický herec vůbec lehké. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 04. 2020 10:00

John Nettles se narodil 11. 10. 1943 v Cornwallu v Anglii. Na počátku šedesátých let začal studovat historii a filozofii na univerzitě v Southamptonu a již tehdy se zapojil do místního ochotnického divadla. Díky tomu ztratil ostych z vystupování před publikem. V roce 1970 se poprvé objevil na stříbrném plátně, a to ve filmu Ještě jednou. Poté se přestěhoval na televizní obrazovky, kde střídal jednu roli za druhou. V osmdesátých letech přišel první kariérní zlom: kriminální seriál Bergerac, jenž se natáčel celých deset let. Nettles si poté dal pauzu a vrátil se k divadlu, což prokládal občasnými filmový rolemi. A pak přišla životní role. Inspektor Barnaby a Vraždy v Midsomeru.

Adopce

O svém původu a okolnostech narození se John dozvěděl až při nástupu do školy. Jeho adoptivními rodiči byli Eric a Elsie Nettlesovi. Své biologické matce byl odebrán ihned po velmi rizikovém porodu, který tak za války spadal do kategorie nelegitimní. Žena, jenž pracovala jako zdravotní sestra, byla ihned poté převezena do psychiatrické léčebny, kde se dožila pouhých dvaceti osmi let.

Nettles neměl štěstí ani na svého otce. Nikdy se mu ho nepodařilo najít. Dozvěděl se však, že má dvě tety a strýce. Na nedostatek rodinného zázemí si ale nemohl stěžovat. Jak se ostatně jednou vyjádřil, jeho náhradní rodina se o něj starala tak dobře, že mu ta pravá ani nescházela.

Strach z chudoby

Dnes má život, který by mu leckdo záviděl. Miluje drahá auta, kvalitní vína a dovolené v zahraničí. Přesto se nemůže zbavit strachu z chudoby. Jeho adoptivní rodiče jej milovali, bohužel ale bojovali s nedostatkem financí. John má tak neustále obavy, že mu, stejně jako v dětství, zaklepe na dveře exekutor. Tuto zkušenost řadí mezi nejbolestivější vzpomínky.

Tvrdí, že jej to poznamenalo na celý život. Otec byl tesař a matka uklízela v hotelu a látala punčochy, ale ani to nestačilo na, alespoň trochu, důstojný život. A to málo, co měli, jim sebrala exekuce. Johnovi se tak pořád dokola odehrává před očima scéna, jak se jeho rodiče snažili soudním vykonavatelům zabránit v tom, aby odnesli i věci sloužící k uspokojení nejzákladnějších potřeb.

Život po Midsomeru

Všechno hezké jednou skončí, a tak po díle s názvem Fit pro vraždu šéfinspektor Barnaby odchází na zasloužený odpočinek. Tím to ale nekončí. Nettles se věnuje psaní knih a podílí se na tvorbě dokumentů, jako třeba Normanské ostrovy ve válce a Hitlerova Anglie. Je také držitelem Řádu britského impéria.

NA MÁLO ZNÁMÁ FAKTA O SERIÁLU VRAŽDY V MIDSOMERU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: wikipedie, csfd.cz, fdb.cz, thefreelibrary.com

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články