„Nešťastné“ manželství vražedkyně Miroslavy Kukačkové. Život bohatého emigranta skončil v kufru auta

Miroslava Kukačková byla doživotní odsouzenkyně, která nechala z chamtivosti zavraždit svého manžela Ottu.
Zdroj: Profimedia.cz/Syrovátka/CNC
Znáte příběhy nejhorších vražedkyň světa? Některé mají na svědomí i čtyři stovky životů. Tady je deset z nich...Amelia Dyer (1836 - 10. června 1896) byla jednou z největších sériových vražedkyň historie. Během třiceti let zabila ve viktoriánské Británii mezi 200 až 400 dětmi. Provozovala azyl pro nechtěné děti - ženy, které se potřebovaly potomků zbavit, jí platily za to, aby se o děti postarala. Ona je ve skutečnosti trávila a škrtila. Amelia Dyer byla popravena.Jeanne Weber (7. října 1874 - 5. července 1918) byla francouzská sériová vražedkyně, která uškrtila nejméně dětí včetně svých vlastních. Policisté ji zatkli už po prvních pár obětech, ale úřady nakonec selhaly - pitva dětských tělíček prý neprokázala cizí zavinění. Jeanne Weber tak pokračovala ve vraždění. Až roce 1908 ji konečně obžalovali a prohlásili za duševně chorou. Deset let poté se oběsila...Nannie Doss (4. listopadu 1905 - 2. června 1965) byla americká sériová vražedkyně, která v od dvacátých let do roku 1954 zabila jedenáct lidí. Říkali jí Černá vdova či Zabiják osamělých srdcí. Přes novinové inzeráty si hledala muže, kterým pak brala život. Celkem zabila čtyři své chotě, dvě děti, dvě sestry, matku, vnuka a švagrovou.+ 7 fotek+ 8 fotek

Otto Kukačka († 90) z bavorského Aldersbachu si ve věku, kdy už si jiní lámou housku do bílé kávy, dal pošetile inzerát do českých novin: „Hledám pracovitou českou ženu za účelem sňatku.“ Tímto krokem se začaly psát poslední dny jeho života...

Jan Pinkava
Jan Pinkava 28. 03. 2020 14:00

Inzerát, který by svým zněním zapadl spíš do doby 1. republiky, zaujal čtyřikrát rozvedenou Miroslavu Růžičkovou († 80). Tehdy pětašedesátiletá korpulentní blondýna odepsala, a když jí stařec odpověděl a poslal sto marek, hodila se do gala a přijela vlakem za ním. A protože to s muži uměla (poslední manžel byl mladší o šestadvacet let), nebyl problém pošetilého staříka oblouznit.

Předmanželská smlouva

Svatba na podzim roku 1996 následovala až po podpisu předmanželské smlouvy, takže by paní Miroslava po potenciálním rozvodu odešla z jeho vily tak, jak přišla, tedy s igelitkou. Po sňatku se k němu do vily ovšem nastěhovala i s třicetiletým synem Karlem z druhého manželství a jeho ženou Marcelou. Brzy se projevily zcela odlišné představy, které Otto a Miroslava od svazku očekávali.

Čilý stařík

Stařík počítal se zaopatřením, úklidem a hlavně pravidelnou teplou stravou. Miroslava se sladkým životem a hlavně s tím, že stařík s devíti křížky na krku brzy „natáhne brka“ a ona shrábne tučné dědictví. Pošetilý Kukačka jí skutečně vše odkázal a pro jistotu vydědil své vzdálené příbuzné. Kukačková se synem nehodlali dlouho čekat. Už proto, že dle jejich názoru na nich bohatý Otto neúnosně šetřil.

Takhle to nejde!

„Dědek mně dával jen pět set marek měsíčně!“ rozčilovala se Kukačková. „A peněz měl jako šlupek! Kájovi koupil jen nové auto. Nic víc!“ Pár týdnů po svatbě pana Kukačku v jeho domě udeřili do hlavy a shodili ze schodů, načež všichni tři naskákali do darovaného auta a ujeli do Čech. Spoléhali, že stařec zemře, vše bude uzavřeno jako nehoda a majetek bude jejich.

Pozorné oči

Sousedům ovšem jejich kvapný odjezd neušel. Zavolali policii, pan Kukačka byl nalezen a zachráněn. Zní to neuvěřitelně, ale Kukačka přijal novou famílii zase zpátky, nijak se ovšem netajil tím, že požádá o rozvod. Kukačková na to šla tentokrát jinak. Najala za 36 000 Kč v Chomutově dva Romy, bratry Balogy, kteří přijeli v polorozpadlé škodovce 4. ledna 1997 ke Kukačkově vile, kde začali předstírat rekonstrukci schodiště.

Sedativa v jídle

Kukačka toho dne zkonzumoval večeři ochucenou rohypnolem. Následně ho oba Romové uškrtili, tělo svázali a naložili do kufru jeho mercedesu. Chtěli tělo odvézt co možná nejdál, aby se už nikdy nenašlo. Imobilizér jim ovšem znemožnil nastartovat. Proto naivně fingovali přepadení, ve vile udělali nepořádek a na stěny garáže nakreslili hákové kříže. Pak naložili do škodovky Kukačkovou a odjeli.

Poslední cesta

Po několika dnech zavolala Kukačkové německá policie, aby i se synem přijela do Aldersbachu, že vila je vykradená. Ženština poslechla a i s Kájou byli zatčeni hned na hranicích. Až do smrti nemohla pochopit, že dostala doživotí. Dlouholeté tresty dostali i romští bratři, syn a švagrová. Miroslava, první doživotně odsouzená žena v Česku, zemřela na následky mrtvice 22. dubna 2008 ve vězení. Bylo jí 80 let.

10 NEJHORŠÍCH VRAŽEDKYŇ V DĚJINÁCH NAJDETE V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články