Zakázané snímky Hitlera! Tyto fotografie chtěl diktátor zničit, protože ho prý ztrapňovaly

Jeden ze snímků, které Adolf Hitler zakázal, protože ho prý zobrazoval nelichotivě. Fotografie vyšla v propagandistickém pamfletu Deutschland Erwache (Probuzené Německo, pozn. red), který nacistický vůdce přikázal dohledat a zničit. Dochovalo se jen pár výtisků.
Zdroj: Rise of Hitler/Trevor Salisbury
Nacistické monstrum Adolf Hitler velmi dbal na svůj mediální obraz. Snímky, na nichž mu to prý neslušelo, nechával nemilosrdně zničit včetně negativů. Dochovala se jen hrstka neschválených fotek - například tato z výstupu z letadla.Fotografie vyšly ve třicátých letech v pamfletu Deutschland Erwache (Probuzené Německo, pozn. red), který nacistický vůdce přikázal dohledat a zničit. Nepodařilo se. Z této fotky prý Hitlera chytal běs.Nelíbila se mu ani jeho vlastní fotografie z první světové války.Tento snímek zakázal, protože prý na holčičku hledí příliš lascivně.+ 6 fotek+ 7 fotek

Nacistická zrůda Adolf Hitler byl tvůrcem jedné z nejzvrácenějších genocid v historii lidstva. Jeho tzv. konečné řešení židovské otázky připravilo o život na šest milionů Židů. Stvořil koncentrační továrny na smrt, uvrhl svět do války a chaosu. Ještě "pečlivěji" však dbal na svoji image. Propagandistické snímky, na kterých mu to prý neslušelo, přikazoval zničit.

Jana Jánská
Jana Jánská 15. 04. 2020 11:26

Adolf Hitler si pečlivě budoval svůj mediální obraz. Snímky pořízené jeho osobním fotografem osobně schvaloval, na veřejnost směly jen ty, které Vůdce zobrazovaly ve veskrze lichotivé podobě. Dochovala se však hrstka záběrů, ze kterých byl Hitler vzteky bez sebe...

Propagandistická brožura

Ve třicátých letech vznikla propagandistická brožura Deutschland Erwache (Probuzené Německo, pozn. red). Náklad pamfletu nebyl velký, Hitler ho navíc nechal později dohledat a spálit, a tak se dochovala jen hrstka výtisků. Jeden z nich našel v roce 1945 v sutinách domu v Berlíně britský voják, jehož rodina výtisk předala historikům až po letech.

Unikátní fotografie, které prý Hitlera ztrapňovaly, vyšly před časem v souborném díle autora Trevora Salisburyho The Rise of Hitler - Images of War.

Použité zdroje:

The Rise of Hitler - Images of War

Themindcircle.com/the-secret-photographs-adolf-hitler

Warhistoryonline.com/war-articles/the-photographs-hitler-wanted-to-ban-from-theworl.html

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články