Fascinující osud hvězdy seriálu Sandokan. Představitel Yaneze byl v cizinecké legii a osmdesátiny slavil na padáku

Fascinující osud hvězdy seriálu Sandokan. Představitel Yaneze byl v cizinecké legii a osmdesátiny slavil na padáku
Zdroj: archiv
Herec Philippe Leroy se narodil v roce 1930 ve Francii.Než započal svou hereckou kariéru, angažoval se v armádě, kde to dotáhl až na hodnost důstojníka.Poprvé se objevil na stříbrném plátně ve třiceti letech, a to ve filmu Díra, který zaznamenal velký úspěch.Jeho filmografie čítá přes 180 snímků, ale Sandokan je Sandokan. Yaneze mu už nikdo neodpáře.+ 5 fotek+ 6 fotek

Přestože herec Philippe Leroy považuje roli přítele Sandokana, Yaneze, za svou vůbec nejlepší, neuplyne jediný rok, co bychom jej neviděli v novém filmu. Herectví však nebyla jeho první volba, nejprve se angažoval v armádě. Na stříbrném plátně se objevil až ve svých třiceti letech.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 05. 2020 09:00

Philippe Leroy-Beaulieu se narodil v roce 1930 ve Francii. Svou kariéru odstartoval o třicet let později. Počet filmů, na kterých se podílel, je úctyhodný (180). Spolupracoval s těmi nejlepšími francouzskými a italskými režiséry. Angažoval se i v televizní tvorbě. Byl nominován na cenu Bafta a Emmy.

Armáda

Philippe se v sedmnácti letech odstěhoval do Ameriky, přesněji do New Yorku, kde žil jeden rok. V roce 1954 vstoupil do francouzské cizinecké legie. Záhy byl odvelen do Indočíny. O čtyři roky později dosáhl hodnosti důstojníka a zapojil se, coby výsadkář, do alžírské války.

Úspěšný start herecké kariéry

Tomu se říká trefa do černého. První role a hned velký úspěch. Po snímku z vězeňského prostředí Díra a dramatu Každá minuta se počítá, se Leroy z politických důvodů stěhuje do Itálie. Tam jeho popularita roste velmi rychlým tempem. Práce se nebojí, jede na plný plyn a střídá jeden film za druhým. Po právu patří mezi nejproduktivnější evropské herce.

V seriálu My jsme andělé hraje po boku Buda Spencera. V roce 2008 nastupuje do sedmidílného počinu s názvem Don Matteo v hlavní roli s Terencem Hillem. Nikdy ale nepřekoná éru Sandokana. Yanez se stal jeho nedílnou součástí.

Není mu cizí ani drsnější žánr

Mezi bohatou filmografii Leroye patří i dva filmy, které se tak trochu žánrově vymykají. Prvním je Brutální Nikita. Akční thriller o mladé narkomance, která je postavena před vážné rozhodnutí: prožít zbytek života ve vězení, nebo se přidat k tajné službě.

V hororu Armáda démonů: Matka slz se herec spojil s mistrem italských děsivých filmů, Dariem Argentem. V tomto snímku jsme se dozvěděli, že není radno otevírat starověké urny. Rozpoutají se tím násilné činy, které jsou předzvěstí příchodu mocné čarodějnice.

Soukromý život

Philippe má se svou manželkou Silviou Tortorou dvě děti, Filippa a Michelle. Tím ale výčet jeho potomků nekončí. V roce 1963 se mu narodila jeho první dcera Philippina Leroy - Beaulieu, která kráčí v otcových šlépějích. Herec je vášnivým sportovcem, nejraději má však parašutismus. S padákem na zádech ostatně oslavil i své osmdesáté narozeniny.

NA ZAJÍMAVOSTI O PŘEDSTAVITELI YANEZE ZE SERIÁLU SANDOKAN SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: wikipedie, csfd.cz, fdb.cz, imdb.com

Zdroj fotek: Wikimedia Commons, Radiotelevisione Italiana, Filmtec, Bavaria Film, NBC Universal, TF1, Distribuzione Indipendente

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články