S marihuanovým vínem vplujete do nového roku zlehka...

Podle tvůrkyň Canna Vine příjemně uvolní tělo.
Zdroj: Cosmopolitan.com
Podle společnosti Pantone je barvou letošního roku zelená. Vinaři to vidí stejně...Stvořili víno, které jde s dobou: Canna Vine!Atrakcí však není jen díky své barvě. Toto víno je vyrobeno ze směsi farmářských hroznů a organicky pěstovaného konopí, respektive marihuany.Canna Vine se totiž rodí za nízkých fermentačních teplot, díky čemuž pocítíte terapeutický účinek konopí za nízkých hladin THC. Výsledkem je tedy víno, které uvolní tělo, nikoliv mysl, uvedly tvůrkyně Lisa Molyneux a Louisa Sawyer Linquist.+ 3 fotky+ 4 fotky

Přelom roku se pravidelně nese ve znamení výzev a mnoho z nás touží zkusit něco nového. Pokud patříte k milovníkům vína či konopí (nebo ještě lépe obojího), něco bychom tu pro vás měli. Totiž marihuanové víno.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 01. 2017 11:31

Je atrakcí už od pohledu. Toto víno se totiž vybarvilo jako žádné jiné – po rudých, růžových, bílých a dokonce modrých odstínech nastupuje na trůn zelená. Právem – shodou okolností společnost Pantone před nedávnem vyhlásila barvu letošního roku, jež pochází ze stejné palety odstínů.

To jsme ale trochu odbočili. Canna Vine už ve svém názvu prozrazuje tajemnou ingredienci, jež mu propůjčuje brčálový nádech – je vyrobeno ze směsi organicky pěstovaného konopí a farmářských hroznů. Nejen proto jde o luxusní produkt.

„Mimo“ nebudete, příjemně uvolněni však ano

Zasluhuje se o to i jeho účinek, na který je asi většina spotřebitelů nejvíce zvědavá.

Konopí je dominantní složkou marihuany, jedné z nejrozšířenějších drog. Obsahuje psychoaktivní látku THC, způsobující halucinogenní stavy.

Dezorientovaní po konzumaci tohoto konopného vína však nebudete.

Canna Vine se totiž rodí za nízkých fermentačních teplot, díky čemuž pocítíte terapeutický účinek konopí za nízkých hladin THC. Výsledkem je tedy víno, které uvolní tělo, nikoliv mysl, uvedly tvůrkyně Lisa Molyneux a Louisa Sawyer Linquist. Podle serveru INSIDER je tato vlastnost zcela jedinečná u poživatelných forem konopí.

Výrobci nyní experimentují se dvěma novými druhy konopí – setém a indickém. To aby našli rovnováhu mezi „povznášejícími a relaxačními účinky“.

Na dobrou noc to nejlepší

Proces výroby zní jednoduše: asi 450 g sušené marihuany se zabalí do fáčoviny a namočí do sudu s vínem. Tam se nechá nějakou dobu kvasit. Odpočívá zde po dobu jednoho roku a více.

Pak už se může koštovat. Po prvním doušku zakusí konzument mírný nával horka, následně se cítí povzbuzen a dobře se mu po něm spí. „Je to skutečně to nejlepší z obou světů: delikátní víno s léčivými účinky,“ dodala Lindquist.

To všechno zní fantasticky do doby, než zájemce zjistí, že pro mechově zelené víno musí do Kalifornie. Canna Vine je legálně k mání pouze v tomto americkém státě.

V současné době autorky nové „odrůdy“ pracují na vylepšení produktu. „Marihuanové víno podle všeho tlumí stres, zlepšuje náladu a působí jako léčivo,“ řekla Lindquist. „Nemám ponětí, zdali na trhu uspěje, ale ze všeho nejdůležitější je bezpečná konzumace, čisté ingredience a snad i delikátní chuť.“

Zdroj: INSIDER

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články