Horké čokoládové víno je tady, aby rozehnalo všechny podzimní chmury

Když milujeme ukusovat čokoládu k vínu, proč tyto dvě věci nespojit?
Zdroj: Immaeatthat.com

Naše duše potřebuje na podzim mimořádnou péči. Chlad se zarývá až příliš hluboko pod kůži a šedé nebe zrovna optimismem nehýří. Proto tu máme věci jako svařené víno nebo horká čokoláda. A smícháme-li tyto dvě věci dohromady, máme nad nevlídnou roční dobou definitivně vyhráno!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 10. 2016 09:11

Horká čokoláda a červené víno – zní to zvláštně? Když nám chutná ukusovat tmavou čokoládu k vínu, proč rovnou tyto dvě božské věci nespojit? Horké čokoládové víno si zamilujete na první ochutnání. Je to nebezpečně podmanivá kombinace.

Na dvě porce budete potřebovat:

1 ½ hrnku mléka + 1 hrnek červeného vína (např. Cabernet Sauvignon) + 1/3 hrnku nalámané tmavé čokolády + kokosová šlehačka dle libosti

Immaeatthat.com

Postup:

Na středním plameni ohřejeme mléko spolu s čokoládou. Nepřestáváme míchat, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezhoustne – měli bychom získat husté a krémově čokoládové mléko. Vlijeme červené víno a pokračujeme v ohřívání. Až bude nápoj horký, rozlijeme ho do dvou hrnků nebo 6 až 8 menších skleniček. Můžeme ho dozdobit kokosovou šlehačkou.

Zdroj: immaEATthat

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Související články

Další články