Otravují vás všudypřítomné obrazovky? Američan vymyslel způsob, jak se jich zbavit

IRL Glasess jsou nyní v testovací verzi, do které zamířily po úspěšné kampani na serveru Kickstarter.
Zdroj: youtube
Scott Blew a Ivan Cash.Obrazovky jsou všude kolem nás.Díky správnému natočení a zploštění polarizačních filtrů vznikne "tma".Brýle v praxi.+ 3 fotky+ 4 fotky

Televize, monitory, displeje telefonů, digitální billboardy. Tím vším jsme obklopeni a ze všech stran na nás útočí agresivní reklamy a jas, který unavuje naše oči. V amerických velkoměstech jsou na tom lidé mnohem hůře než my v srdci Evropy. Proto se jeden americký inženýr rozhodl se zářícím zlem bojovat.

Redaktor
Redaktor 15. 12. 2018 18:29

Dle průzkumů totiž průměrný americký občan stráví 11 hodin denně sledováním různých obrazovek. Počítá se do toho samozřejmě telefon, počítač v práci a pak spousta dalších svítících bludů po cestě. Proto se partička vývojářů rozhodla vymyslet něco, co by tato světla utlumilo. A tak přišly na svět IRL Glasses.

Brýle, které jsou schopné filtrovat a blokovat UV paprsky, již dávno existují. Téhle bandě se ale podařilo eliminovat i světlo z LED nebo LCD obrazovek. Tedy přesněji řečeno – udělat z něj tmu.


Vynález má prapůvod v obyčejné situaci ze života. Scott Blew si šel dát oběd do svého oblíbeného pouličního food tracku. Během obědové pauzy v práci chtěl chvilku klidu, ale to mu nebylo umožněno kvůli vedle umístěné obří televizi, kde nepřetržitě běžel zpravodajský televizní kanál.




Po příchodu domů se tedy začal zabývat tím, jak problém vyřešit. Rozhodl se kontaktovat společnost Steelcase, který vyrábí speciální polarizační filmy a také zašel za svým kamarádem Ivanem Cashem, který se živí jako umělec.


Společnými silami pak vznikl první plně funkční prototyp brýlí s polarizačními filtry. Cash přiznává, že i on je závislý na technologiích a těmito „tlumiči“ se tak snaží alespoň trochu o návrat rovnováhy do našich životů.


Jediným nedostatkem je, že brýle zatím nedokážou filtrovat tzv. OLED. To na nás svítí třeba z iPhonu. Stejně tak si neporadí s digitálními billboardy. Parta je ale svým vynálezem už tak nadšená, že nepolevuje ve svém úsilí a zdokonalování a slibuje, že finální produkt bude naprosto bezchybný.


V galerii se můžete podívat, jak brýle fungují.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články