Plachetnice odlétá za pět minut! Jste připraveni? ptá se autor dechberoucích koláží

Co je pro mnohé z nás hlubokou fantazií, je pro Hüseyina Sahina realitou.
Zdroj: Boredpanda.com
Plachetnice odlétá za pět minut! Jste připraveni? ptá se autor dechberoucích kolážíPlachetnice odlétá za pět minut! Jste připraveni? ptá se autor dechberoucích kolážíPlachetnice odlétá za pět minut! Jste připraveni? ptá se autor dechberoucích kolážíPlachetnice odlétá za pět minut! Jste připraveni? ptá se autor dechberoucích koláží+ 12 fotek+ 13 fotek

Co kdybychom hřebenem tvořili řádky v polích, pluli po silnicích nebo mohli nastoupit na loď vznášející se ve vzduchu? Svět by připomínal ten z fantasy povídek, že? Digitální koláže Hüseyina Sahina ovšem mají blízko i těm hororovým.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 05. 2017 15:52

Umělecký ředitel a vizuální kreativec z Istanbulu spojuje několik digitálních fotografií a nechává je prolnout tak, aby divák zůstal zírat s otevřenými ústy.

Jeho pokročilé zkušenosti s grafickými editory mu dovolují tvořit obrazy z těch nejdivočejších snů.

Gigantická ryba vyskakující z písku pouště je jenom začátek. Některé výjevy mají blízko k apokalyptickým až hororovým scénám.

Do svých koláží zahrnuje také prvky folklóru. Kdo někdy navštívil Istanbul, jistě pozná věž Maiden. Na jiných obrazech zase najdeme odkazy na řeckou legendu o Léandrovi a kněžce Héro.

Hüseyin Sahin/Boredpanda.com

Turecký umělec nezapomíná ani na současné dění. Jeho otisky najdeme třeba v koláži se syrským chlapcem ve vybombardovaném městě.

Surreální díla tohoto vizuálního kouzelníka dosud přitáhlo bezmála 100 tisíc followerů na Instagramu. Toto číslo se ale bude podle očekávání nadále zvětšovat.

Sahin totiž mění ve skutečnost to, co se rodí v nejzazších koutech fantazie každého z nás. Bojíme se ale o tom hovořit, neboť žádný rozum nedokáže tyto roztodivné výjevy obhájit.

Turek se „odvázal“ za nás za všechny. Výtažek jeho představivosti najdete v galerii.

Zdroj: Colossal/BoredPanda

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články