Tipéři před fotbalovým MS blázní, ve velkém je zajímají i netradiční sázky

Messi bude hrát na MS ve fotbale 2018.
Zdroj: Profimedia.cz

Nadcházející fotbalové mistrovství světa ve fotbale v Rusku je svátkem sportu nejenom pro jeho příznivce, ale i pro sázkové kanceláře. Ty totiž mají v ostře sledovaném turnaji byznysový vrchol roku, kdy se jim oproti jiným sportovním událostem zvedá několikanásobně obrat – při minulém MS v roce 2014 se např. sázkové kanceláři Maxi-Tip zvedl trojnásobně. Podle údajů kanceláře totiž její klienti tipují úplně na vše, co se s fotbalovým mistrovstvím pojí – od sázek na celkového vítěze až po ty bizarnější typu zahajovacího výkopu od Vladimira Putina v případě postupu Ruska do finále. Výjimkou nejsou sázky ani za stotisíce či miliony korun.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 14. 06. 2018 17:56

Sázky na fotbal u nás hrají prim po celý rok. V případech mistrovství světa, ale i Evropy však naši klienti v dobrém slova smyslu šílí a zajímají je všechny vypsané sázky. Mezi lety 2013, kdy se v létě nehrál velký turnaj, a posledním fotbalovým mistrovstvím světa v 2014 byl nárůst obratu ve stejných měsících až zhruba 9x větší. V roce 2016 jsme pak zažili během měsíců června a července, kdy se turnaje tradičně konají, čtyřnásobný nárůst obratu oproti dubnu a květnu, kdy se odehrává mistrovství světa v hokeji. O Češích se říká, že jsou hokejovým národem, z hlediska sázek to ale zcela neplatí,“ vyjadřuje se k fotbalovému mistrovství světa Karel Kabrna, předseda představenstva Maxi-Tipu.

U Maxi-Tipu sázkaři nejvíce věří celkovému vítězství Brazílie, která má vypsaný jeden z nejvýhodnějších kurzů na trhu 5.30:1. Z favoritů se se pak věří i Německu, Francii a Španělsku – na jejich vítězství je vypsaný kurz v případě Německa 5.60:1, u dalších zemí pak 7.55:1. Nejen nejlepší mužstva ale přitahují pozornost tipérů. Několik stovek tiketů již bylo prosázeno i na největšího outsidera turnaje Panamu – kurz na vítězství má vypsaný 1550:1. Při její výhře by sázkař při vložených 100 Kč získal 155 000 Kč – nepravděpodobná, pro tipéry ale zdá se lákavá možnost.

Kromě výsledků jednotlivých zápasů či celkového vítěze sázkaře zajímají i samotní hráči. Nejvíce sázek je prozatím na nejlepšího střelce, kde však zatím nefigurují hvězdy typu Ronalda, Messiho nebo Neymara. Tipéři zkouší neokoukané a nadějné hráče s vyšším kurzem, kteří rozhodně nejsou bez šance a mohou překvapit – Francouz Mbappé má kurz 34:1, belgický Lukaku pak 21:1.

Specialitou Maxi-Tipu pro fotbalové mistrovství je pak nabídka možnosti vytvoření vlastní sázky samotným tipérům. Sázkaři si tak mohou již nyní u kanceláře vsadit, zda například Luis Suárez opět pokouše během zápasu soupeře a zachytí ho u toho TV kamery nebo zda Lionel Messi dá ve vyřazovacích bojích proti Anglii gól rukou a branka bude uznána.

O Maxi-Tipu

Sázková kancelář Maxi-Tip byla založena v roce 1998 bývalými daviscupovými reprezentanty v Přerově v čele s tenistou Jiřím Novákem. Později firmu vlastnil bývalý ministr spravedlnosti Jiří Novák, aby byla v roce 2012 koupena skupinou investorů, pokerových hráčů, sázkařů a bookmakerů. V současnosti ve společnosti vlastní největší podíl rodina investora Karla Kabrny přes firmu Power Bet. Sázková kancelář Maxi-Tip je schopna přijímat sázky v jednotkách milionů korun a věnuje se též sponzoringu oblíbených i méně známých sportů, jako je malá kopaná. V roce 2017 získala od ministerstva financí licenci na provozování on-line sportovního sázení. Mezi její akcionáře patří mj. jeden z nejlepších českých hráčů pokeru Vojtěch Růžička nebo vietnamský byznysmen provozující kasina Luong Phung Nguyen.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články