Zajímavosti o komedii Blbý a blbější: Zub Jima Carreyho byl reálně zlomený, za parťáka si přál Nicolase Cage, ten odmítl

Dva spolubydlící hlupáci, kteří si šetří na vysněný obchod s červy, přišli díky smůle a vlastní nešikovnosti o zaměstnání a nyní se vydávají napříč Amerikou, aby odevzdali původní majitelce její ztracený kufřík plný peněz.
Zdroj: TV Nova
Dva spolubydlící hlupáci, kteří si šetří na vysněný obchod s červy, přišli díky smůle a vlastní nešikovnosti o zaměstnání a nyní se vydávají napříč Amerikou, aby odevzdali původní majitelce její ztracený kufřík plný peněz.Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde.+ 4 fotky+ 5 fotek

Komedie, která u nás v 90. letech neměla obdoby, se zapsala do paměti mnoha diváků. Dva pošahaní mladíci, kteří vyrazí přes celou zemi odevzdat nevyžádanou zásilku a ohromit srdce krásné ženy. Jak to asi v podání Lloyda a Harryho může dopadnout?

Petra Járková
Petra Járková 23. 04. 2020 14:40

Spolubydlící Harry a Lloyd si chtějí otevřít svůj vysněný obchod s červy, jenže díky své hlouposti a nešikovnosti přijdou o práci. Jednoho dne však najdou plný kufr peněz, nenechají si ho však, ale vyrazí napříč Amerikou odevzdat nález domnělé majitelce. Ani jeden z nich však netuší, že mají v zádech zločince, kteří je chtějí zničit.

Žádný Aspen

Sice se ve filmu tvrdí, že dvojice jede do Aspenu, ale není to tak. Město Aspen chtělo za filmování hříšné peníze, proto se štáb rozhodl natáčet v blízkém Breckenridge.

Hannibal Lecter

Na plese Lloyd s Harrym napodobují scénu z Mlčení jehňátek. Jimovi Carrymu role Hannibala Lectera nebyla cizí, už si ji totiž jednou střihl ve filmu Opravář.

Odstranění jména

Původní scénář napsal legendární scénárista John Hughes. Bohužel se však nepohodl s režisérem a nakonec se muselo jeho jméno z celého projektu odstranit.

Zlomený zub

Jim Carrey má ve filmu zlomený zub. Nešlo ale o žádnou atrapu, zlomený zub měl totiž herec i v reálu. Zakázali mu tedy nechat si ho opravit, protože se k image bláznivého chlapíka hodil.

Výběr parťáka

Dalším tajemstvím je, že Jim Carrey nejprve nechtěl hrát s Jeffem Danielsem, ale přál si mít za parťáka Nicolase Cage. Ten dal ale nakonec přednost dramatu Leaving Las Vegas a Carrey měl smůlu.

Spolupráce na filmu

Herec Jim Carrey se jako zkušený komik podílel na scénáři, některé scény prý dokonce upravoval a přepisoval podle sebe.

NA SNÍMKY Z KOMEDIE BLBÝ A BLBĚJŠÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII BLBÝ A BLBĚJŠÍ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články