Klondike zaplavují draví zelenáči. Uhájí stará garda zlatokopů své postavení?

Klondike zaplavují draví zelenáči. Uhájí stará garda zlatokopů své postavení?
Zdroj: Discovery

Kvůli inflaci a rostoucí nezaměstnanosti zaplavují Klondike stovky zelenáčů, kteří se rozhodli začít s těžbou zlata. Příliv hladových nováčků představuje velkou výzvu pro všechny ostřílené zlatokopy. Schyluje se k velmi napínavému souboji, ve kterém si všichni musí sáhnout na dno svých sil. V těžké době, kdy stoupají ceny paliv, vyskytují se problémy v dodavatelských řetězcích a dochází k poklesu tržní ceny zlata, obstojí jen ti nejlepší. Kdo to bude? Na to odpoví třináctá řada seriálu Zlatá horečka (Gold Rush), která má premiéru v úterý 25. října ve 20 hodin na Discovery Channel.

Redaktor
Redaktor 21. 10. 2022 10:17

Sedmadvacetiletý Parker Schnabel, který se na Klondike vrací už podeváté, se v nové sérii bude snažit dostat na vrchol. Všem nástrahám čelí se vztyčenou hlavou, přičemž jeho hlavním cílem zůstává vytěžit více zlata než kdy dříve. To by mu umožnilo rozšířit jeho těžební operace z Klondiku až na Aljašku. 

Tony Beets, přezdívaný Kingpin z Klondiku, čelí velké osobním výzvě. I přes všechna varování totiž vsadil vše, včetně budoucího dědictví svých dětí, na těžbu v nejstarším nalezišti zlata ve White Channel. Kvůli vidině „zlatého“ zisku tak podstupuje možná až příliš velké riziko, než je zdrávo. 

Discovery

Bývalý zelený baret Fred Lewis vyráží na hon za zlatem už potřetí a pořád je odhodlaný všem dokázat, že v náročné konkurenci obstojí. V cestě za svým snem zastavil dům a vydal se na sever k odlehlému dolu California Creek. Ten je však pokryt sněhem a třicet stop tlustou vrstvou ledu. Kvůli tomu musí zcela překopat své plány a začít kompletně od nuly. 

Sourozence Brandona a Bradyho Claytonovy pak čeká jejich zlatokopecká premiéra. Jelikož se momentálně potýkají s dluhy, je jejich operace závislá na každém vytěženém zrnku zlata. Vybrali si naleziště v Golden Acres, které sami objevili. Dobrou zprávou je, že se tam nachází dvakrát větší zásoby zlata než na celém zbytku Klondiku.  

Discovery

Budou to právě draví zelenáči, kteří využijí tohoto potenciálu a dosáhnou v této sezoně největšího zisku?

Produkci Zlaté horečky (Gold Rush) pro Discovery Channel zajišťuje společnost Raw Television.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články