Láska v lockdownu. Připravte si se svou drahou polovičkou valentýnské menu o třech chodech

Láska v lockdownu. Připravte si se svou drahou polovičkou valentýnské menu o třech chodech
Zdroj: Pixabay

Blíží se svátek zamilovaných, který mnohdy milenci ani neslaví. Jenže v lockdownu se hodně věcí mění. Když nemůžeme na Valentýna vzít naši drahou polovičku na romantickou večeři do restaurace, musíme si něco dobrého připravit doma. Dopřejte si valentýnské menu, u kterého se se svou láskou pobavíte, a ještě si pochutnáte. Máme pro vás podrobné menu i s video návodem.

Redaktor
Redaktor 12. 02. 2021 12:05

Přemýšlíte, co budete dělat na svátek zamilovaných? Normálně tento svátek neslavíte, ale nyní přemýšlíte, na čem si se svou láskou pochutnat? Nejradši byste šli do restaurace, ale bohužel nemůžete? Uvařte si! A to společně. Užijete si spoustu zábavy a nezapomeňte, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte třeba pečenou papriku marinovanou v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou, nebo kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem. Jako sladkou tečku si vyrobte čokoládovou pěnu s malinami. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Předkrm

Pečená paprika marinovaná v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou

Tesco

Suroviny: 4 papriky, balení kozího sýru, olivový olej, balzamico krém, rukola, 3 stroužky česneku, rozmarýn, tymián

Postup: Papriky rozkrojíme na čtvrtky, očistíme, pokapeme olejem a upečeme na 220 stupňů v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až slupka ztmavne.

Mezitím si uděláme zálivku: na rozpáleném oleji osmahneme nasekaný česnek, odstavíme a přidáme bylinky. Papriky spaříme pod folií asi tři minuty, aby šla lépe oloupat, vložíme do zálivky, osolíme, opepříme a promícháme. Rukolu promícháme s olejem a balzamicem a osolíme. Na talíře naskládáme na rukolový základ papriky, ozdobíme nočky kozího sýru, zakápneme zálivkou a balzamicem.

Hlavní chod

Kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem

Suroviny: 6 ks kuřecí paličky, hoisin omáčka, 350 g červená řepa, 350 g mrkev, olivový olej, sůl, pepř, pažitka, zakysaná smetana.

Postup: Maso naložíme na minimálně hodinu, ideálně přes noc, do omáčky hoisin. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do něj pekáček se zeleninovými hranolky na 10 minut. Pak přidáme paličky a pečeme dalších 20 minut. Připravíme dip ze zakysané smetany, soli a nasekané pažitky.

Dezert

Čokoládová pěna s malinami

Suroviny: 300 g čokolády, 160 g másla, 2 vejce, 120 g cukru, 40 g kakaa, pomeranč likér, máta, pomeranč, smetana, jahody, maliny

Postup: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a šleháme. Pak přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, přimícháme kakao a pomerančový likér Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme do vychladlé směsi a zakápneme smetanou. Servírujeme ozdobené malinami nebo jiným ovocem a mátou.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články